
Gårdskyckling med goda frukter, nötter och bär
Ingredienser
Hel kyckling med frukter
Gräddsås
Tillbehör

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsstekt hel kyckling med frukter, bär och nötter blir en smakrik och uppskattat tillskott på matbordet. Gräddsåsen gjord av kycklingen blir perfekt tillsammans med lite potatis.
Så här gör du
Värm ugnen till 175° (150° varmluft). Salta och krydda kycklingen efter egen smak. Lägg i en stor form.
Ställ in i ugnen. Kycklingen är färdig efter 60 – 80 minuter, eller när innertemperaturen är 82°.
Hacka och skiva frukterna och nötterna efter eget tycke.
När kycklingen varit inne i 30 minuter tar du ut den och lägger allt smått och gott runt om.
Ställ tillbaka in och laga färdigt kycklingen.
Spara, sila skyn och häll i en kastrull, tillsätt vatten, vin och fond och låt koka ihop i 10 – 15 minuter eller längre om man har tid.
Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med snabbredning till önskad konsistens.
Servera kyckling med smått och gott, potatis och sås till.
Smaklig måltid!


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad