
Gårdskyckling med goda frukter, nötter och bär
90 min | Enkelt
Ingredienser
Hel kyckling med frukter
1
Kronfågel Gårdskyckling
100 g
aprikoser
125 g
katrinplommon
3
syrliga röda äpplen
0.5 dl
tranbär
1 dl
osaltade cashewnötter
Gräddsås
överbliven
sky från kycklingen
3 dl
vatten/vitt vin blandat
1 msk
kalvfond
2 dl
vispgrädde
efter smak
salt och vitpeppar
Maizena snabbredning
Tillbehör
1 msk
persilja, hackad
4 portioner
potatis, kokt

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Ugnsstekt hel kyckling med frukter, bär och nötter blir en smakrik och uppskattat tillskott på matbordet. Gräddsåsen gjord av kycklingen blir perfekt tillsammans med lite potatis.
Så här gör du
Värm ugnen till 175° (150° varmluft). Salta och krydda kycklingen efter egen smak. Lägg i en stor form.
Ställ in i ugnen. Kycklingen är färdig efter 60 – 80 minuter, eller när innertemperaturen är 82°.
Hacka och skiva frukterna och nötterna efter eget tycke.
När kycklingen varit inne i 30 minuter tar du ut den och lägger allt smått och gott runt om.
Ställ tillbaka in och laga färdigt kycklingen.
Spara, sila skyn och häll i en kastrull, tillsätt vatten, vin och fond och låt koka ihop i 10 – 15 minuter eller längre om man har tid.
Tillsätt grädden och låt koka upp. Smaka av med salt och vitpeppar. Red av med snabbredning till önskad konsistens.
Servera kyckling med smått och gott, potatis och sås till.
Smaklig måltid!
