Påsk_Urbenad_rosmarin_honung_vitlök_1000x1000px
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Urbenad hel kyckling med rosmarin, honung och vitlök

45 min | Enkelt

Urbenad hel kyckling! Enklare och godare kan det inte vara. Bara att steka och skiva upp. Signerat Markiz Tainton.

Ingredienser

1 st
citron, saft och skal
2 st
vitlöksklyftor
2 msk
honung, flytande
2 kvistar
rosmarin, fint skuren
100 g
smör
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Urbenad hel kyckling! Enklare och godare kan det inte vara. Bara att steka och skiva upp. Signerat Markiz Tainton.

Så här gör du

Borsta och tvätta citronen noga. Använd gärna ekologiska citroner. Riv det yttersta gula skalet och lägg i en skål. Pressa ner juicen i skålen.

Riv vitlöksklyftor. Blanda med honung, salt och peppar.

Repa av bladen från rosmarinen och finhacka dem.
Tips! För ännu mer smak kan du även mortla rosmarinen!

Vik ut kycklingen. Fördela marinaden på båda sidor. Förbered gärna på morgonen eller dagen innan. Lägg sedan kycklingen i en plastpåse och lägg i kylen.

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram kycklingen i god tid så att den inte är kylskåpskall.

Lägg den med skinnsidan ner i en ugnssäker form eller stek på hög temp i en stekpanna med smör.

Sänk värmen till 150 grader  vänd kycklingen och stek i ca 1 timme till eller tills kycklingen har fått fin färg och har en innertemperatur på  70 grader.

Tänk på att placera termometern i bröstfilén då den tar längst tid att steka.

Tranchera upp i fina skivor.

Tips! Kycklingen är väldigt trevlig att grilla.