
Urbenad hel kyckling med rosmarin, honung och vitlök
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Urbenad hel kyckling! Enklare och godare kan det inte vara. Bara att steka och skiva upp. Signerat Markiz Tainton.
Så här gör du
Borsta och tvätta citronen noga. Använd gärna ekologiska citroner. Riv det yttersta gula skalet och lägg i en skål. Pressa ner juicen i skålen.
Riv vitlöksklyftor. Blanda med honung, salt och peppar.
Repa av bladen från rosmarinen och finhacka dem.
Tips! För ännu mer smak kan du även mortla rosmarinen!
Vik ut kycklingen. Fördela marinaden på båda sidor. Förbered gärna på morgonen eller dagen innan. Lägg sedan kycklingen i en plastpåse och lägg i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram kycklingen i god tid så att den inte är kylskåpskall.
Lägg den med skinnsidan ner i en ugnssäker form eller stek på hög temp i en stekpanna med smör.
Sänk värmen till 150 grader vänd kycklingen och stek i ca 1 timme till eller tills kycklingen har fått fin färg och har en innertemperatur på 70 grader.
Tänk på att placera termometern i bröstfilén då den tar längst tid att steka.
Tranchera upp i fina skivor.
Tips! Kycklingen är väldigt trevlig att grilla.

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur