crispykoreanchicken
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Koreanska krispiga kycklingbites med sojamajonnäs

30 min | Enkelt

Sommarens godaste snacks! Koreansk hetta med krispig textur. Gjorda på våra populära minutstrimlor.

Ingredienser

krispig kyckling

0.5 dl
gochujang (koreansk chilipasta)
0.5 dl
honung
1 st
vitlöksklyfta, riven
1 msk
japansk soja
2 dl
potatisstärkelse
rikligt med matolja till stekning

sojamajonnäs

1 dl
majonnäs
1 msk
dijonsenap
1 msk
japansk soja
1 tsk
sesamolja

Tillbehör

koriander
rostad lök
rostade sesamfrön

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Sommarens godaste snacks! Koreansk hetta med krispig textur. Gjorda på våra populära minutstrimlor.

Så här gör du

Vispa ihop ingredienserna till gochujangmarinaden. Tillsätt minutstrimlorna och blanda ihop. Låt stå i ca 15 minuter.

Vänd minutstrimlorna i potatisstärkelse. Hetta upp en stor stekpanna med rikligt med matolja. Stek i ca 5 minuter. (Det går självklart bra med en fritös. Värm då upp till 180 grader och fritera)

Minutstrimlorna ska bli härligt krispiga. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper och så att oljan rinner av.

Blanda hemslagen majonnäs eller god köpt tillsammans med dijonsenap, soja och sesamolja.

Servera gärna som snacks där alla kan doppa stimlorna i den goda sojamajonnäsen.