
Kryddiga kycklinginnerfiléer med curryris och broccoli
min | Enkelt
Ingredienser
20 st
Kycklinginnerfiléer
teriyakisås för pensling
1 kg
broccoli
2 st
rödlök
0.5
purjolök
2 l
kokt, kallt jasminris
olja till stekning
3 msk
curry
salt och peppar
Tillbehör
teriyakisås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling och curry har länge varit ett läckert radarpar. Denna gång blandar vi ner näringsrik broccoli och toppar med en härlig teriyakisås.
Så här gör du
Krydda och stek filéerna i lite olja till de får en fin färg. Pensla med teriyakisås och baka färdigt i ugnen på 225°C i ca 8-10 minuter.
Skär broccolin i mindre buketter. Skär löken tunt. Hetta upp lite olja i en stekpanna och råstek broccolin.
Tillsätt löken och riset och stek några minuter. Krydda med curry, salt och peppar. Servera innerfiléerna med riset och lite teriyakisås.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris