Kyckling-korma-med-ris-och-sallad
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kyckling korma med ris och sallad

35 min | Enkelt

Den indiska klassikern kyckling korma är krämigt god och bjuder på en härlig, lätt smak. Färdigskurna minutbitar gör att du sparar bra med tid.

Ingredienser

Kyckling korma

550 g
Kronfågel Minutbitar
1 kuvert
saffran
2 dl
matlagningsyoghurt
2
gula lökar, hackade
3
vitlöksklyftor, hackade
2 krm
kardemumma
1 tsk
spiskumming
1 tsk
koriander
1
röd pepparfrukt, hackad
1 msk
färsk ingefära, riven
400 g
kokosmjölk
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Den indiska klassikern kyckling korma är krämigt god och bjuder på en härlig, lätt smak. Färdigskurna minutbitar gör att du sparar bra med tid.

Så här gör du

Lös upp saffran med 1 msk hett vatten, blanda med yoghurt. Lägg ner minutbitarna i yoghurten. Låt ligga marinera tills lökblandningen är klar.

Hacka lök, vitlök, och chili. Riv ingefära.

Hetta upp 2 msk olja och tillsätt kryddorna, lök, vitlök, ingefära och hackad chili. Stek under omrörning i ett par minuter.

Tillsätt kokosmjölken och kyckling med saffransyoghurten. Rör om och låt puttra samman under lock i 25 – 30 minuter. Rör om då och då.

Smaka av med mer kryddor. Serveras med kokt ris och en sallad.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!