Kycklingbrösttandoori-med-grönsaksris-och-myntayoghurt-gott
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingbrösttandoori med grönsaksris och myntayoghurt

min | Enkelt

Tandoorikryddade kycklingbröst med ett enkelt grönsaksris tar med dig på en smakresa till Indien. En svalkande myntayoghurt serveras vid sidan om som ett perfekt komplement.

Ingredienser

1.5
Kycklingfilé
10 g
tandoorikrydda (torr)
800 g
matlagningsyoghurt
500 g
ris
300 g
gul lök
300 g
morötter
200 g
zucchini
100 g
haricots verts
20 g
persilja
100 g
rivet limeskal och juice
700 g
turkisk yoghurt
20 g
färsk mynta
20 g
bladspenat
30 g
dijonsenap
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Tandoorikryddade kycklingbröst med ett enkelt grönsaksris tar med dig på en smakresa till Indien. En svalkande myntayoghurt serveras vid sidan om som ett perfekt komplement.

Så här gör du

Dag 1
Blanda yoghurt med tandoorikryddan och rör slät. Dela filéerna på längden, salta och lägg i yoghurten och låt stå till dagen efter i kyl.

Tips!
Du kan antingen ner kycklingen i bitar och marinera eller använda hela filéer.

Dag 2
Lyft ur kycklingen och baka på ugnsgaller med ett bleck under eller direkt på blecket. Baka i 180° ugn ca 15-20min. Kolla gärna med termometer. Skall vara 70° i innertemperatur.

Koka riset och låt ånga av. Tärna lök, morot, zucchini och skiva haricot verts fint. Fräs detta i en kastrull och blanda ner i riset, smaka av med salt och lime juice.

Mixa mynta, spenat och 100 g av yoghurt så att det blir grönt och härligt. Blanda i övrig yoghurt och dijonsenap. Smaka av med salt.