
Kycklingbrösttandoori med grönsaksris och myntayoghurt
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tandoorikryddade kycklingbröst med ett enkelt grönsaksris tar med dig på en smakresa till Indien. En svalkande myntayoghurt serveras vid sidan om som ett perfekt komplement.
Så här gör du
Dag 1
Blanda yoghurt med tandoorikryddan och rör slät. Dela filéerna på längden, salta och lägg i yoghurten och låt stå till dagen efter i kyl.
Tips!
Du kan antingen ner kycklingen i bitar och marinera eller använda hela filéer.
Dag 2
Lyft ur kycklingen och baka på ugnsgaller med ett bleck under eller direkt på blecket. Baka i 180° ugn ca 15-20min. Kolla gärna med termometer. Skall vara 70° i innertemperatur.
Koka riset och låt ånga av. Tärna lök, morot, zucchini och skiva haricot verts fint. Fräs detta i en kastrull och blanda ner i riset, smaka av med salt och lime juice.
Mixa mynta, spenat och 100 g av yoghurt så att det blir grönt och härligt. Blanda i övrig yoghurt och dijonsenap. Smaka av med salt.

Kimchi Fried Chicken med kimchimajonnäs

General Tso´s Chicken

Maldoum med kycklingfärs

Smörstekt klubbfilé med svartkål, bakad lök, tomat och örtemulsion

Chicken Steak Sandwich med pepparrot och äggula

Kycklinglårfilé med sataysås, limeblad och jasminris

Vitlök- och örtconfiterad kycklingklubba med surkål och potatis

Chili Con Pollo med lime, gräddfil och ris