
Kycklingkebab & råraka med smak från Nordafrika
Ingredienser
kebabspett
Råraka

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vardagslyx med smakrikt kycklingkebabspett med kryddig råraka
Så här gör du
Kebabspett
Riv lök och skär koriander. Blanda kycklingfärsen med samtliga ingredienser. Forma järpar och trä på spett
Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek ca 3 min på varje sida. De är klara vid 75 grader innertemp.
Råraka
Riv potatisen grovt och lägg i en bunke. Spola med kallt vatten. Häll sen av vattnet.
Riv lök och vitlök och skär persiljan och blanda med potatisen och kryddorna samt salt i en bunke.
Värm en stor stekpanna med smör och olja. Forma potatisen och lägg i pannan så det blir ett jämnt lager. Platta till försiktigt. Stek på medelvärme i ca 5 minuter. Vänd när de fått fin gyllene färg.
Servera gärna med en tomatsallad med fetaost, stekt aubergine och citronklyftor

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad