kebabspett-
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingkebab & råraka med smak från Nordafrika

30 min | Enkelt

Vardagslyx med smakrikt kycklingkebabspett med kryddig råraka

Ingredienser

kebabspett

1 knippe
koriander
1 msk
ras el hanout kryddblandning
1 st
gul lök

Råraka

6 st
potatis fasta, grovt riven
1 st
gul lök, riven
2 st
vitlök, riven
2 msk
persilja, skuren
2 msk
sumak (krydda)
2 msk
smör
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
svartpeppar från kvarnen

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vardagslyx med smakrikt kycklingkebabspett med kryddig råraka

Så här gör du

Kebabspett

Riv lök och skär koriander. Blanda kycklingfärsen med samtliga ingredienser. Forma järpar och trä på spett

Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek ca 3 min på varje sida. De är klara vid 75 grader innertemp.

Råraka

Riv potatisen grovt och lägg i en bunke. Spola med kallt vatten. Häll sen av vattnet.

Riv lök och vitlök och skär persiljan och blanda med potatisen och kryddorna samt salt i en bunke.

Värm en stor stekpanna med smör och olja. Forma potatisen och lägg i pannan så det blir ett jämnt lager. Platta till försiktigt. Stek på medelvärme i ca 5 minuter. Vänd när de fått fin gyllene färg.

Servera gärna med en tomatsallad med fetaost, stekt aubergine och citronklyftor