
Kycklingkebab & råraka med smak från Nordafrika
Ingredienser
kebabspett
Råraka
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Vardagslyx med smakrikt kycklingkebabspett med kryddig råraka
Så här gör du
Kebabspett
Riv lök och skär koriander. Blanda kycklingfärsen med samtliga ingredienser. Forma järpar och trä på spett
Hetta upp en stekpanna med olivolja och smör. Stek ca 3 min på varje sida. De är klara vid 75 grader innertemp.
Råraka
Riv potatisen grovt och lägg i en bunke. Spola med kallt vatten. Häll sen av vattnet.
Riv lök och vitlök och skär persiljan och blanda med potatisen och kryddorna samt salt i en bunke.
Värm en stor stekpanna med smör och olja. Forma potatisen och lägg i pannan så det blir ett jämnt lager. Platta till försiktigt. Stek på medelvärme i ca 5 minuter. Vänd när de fått fin gyllene färg.
Servera gärna med en tomatsallad med fetaost, stekt aubergine och citronklyftor

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka

Blåbärsmarinerad kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm