Kycklingkebabgryta-med-rotfrukter-och-gräddfil-med-gräslök
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingkebabgryta med rotfrukter och gräddfil med gräslök

min | Enkelt

En kycklinggryta med morötter, lök och kycklingkebab som spetsas till med grässlöksgräddfil. Går utmärkt att äta både som den är eller med någon kolhydrat som ris, pasta eller bulgur.

Ingredienser

1.2 kg
Kycklingkebab
200 g
gul lök
500 g
passerade tomater
300 g
morötter
300 g
gula morötter
300 g
persiljerot
200 g
rotselleri
50 g
olja och smör till stekning
30 g
skuren gräslök
2 dl
gräddfil
1 msk
dijonsenap
10 kvistar
timjan

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En kycklinggryta med morötter, lök och kycklingkebab som spetsas till med grässlöksgräddfil. Går utmärkt att äta både som den är eller med någon kolhydrat som ris, pasta eller bulgur.

Så här gör du

Skala och hacka löken, fräs och tillsätt passerade tomater. Koka ca 15 min och smaka av med salt och peppar.

Skala och skär rotfrukterna i mindre men lika stora bitar. Blanda med olja, smör, salt och peppar (eventuellt lite timjan) och baka mjuka i ugn på 130°C.

Blanda i kycklingkebaben i tomatsåsen och koka upp. Blanda gräslök, senap och gräddfi l och smaka av
med salt.

Funkar att servera som det är men går att komplettera med ris, pasta eller bulgur.