Kycklingkebabpizza-tarte-flambé
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingkebabpizza Tarte Flambé

min | Enkelt

Här tar vi kycklingkebabpizzan till Frankrike och gör en tarte flambé. Den populära pizzan är nu ännu godare.

Ingredienser

Fyllning

800 g
Kycklingkebab
400 g
philadelphiaost
200 g
gul lök, skivad
150 g
soltorkade tomater, hackade
250 g
riven ost, gärna Emmentaler
0.2 dl
olivolja
3 g
timjan
3 g
rosmarin
salt och svartpeppar

Pizzadeg

4 dl
vatten
50 g
jäst
0.3 dl
olivolja
15 g
salt
250 g
durumvetemjöl / 300 g vetemjöl special

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Här tar vi kycklingkebabpizzan till Frankrike och gör en tarte flambé. Den populära pizzan är nu ännu godare.

Så här gör du

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min under duk. Sätt ugnen på 225°.

Kavla ut pizzadegen tunt och stryk ett lager med philadelphiaost ända ut i kanterna.

Fördela ut den skivade löken, salta, peppra och ringla med olivoljan. Strö ut tomathacket, lägg på kycklingkebab och strö osten över. Baka i ca 15 min.

Hacka timjan och rosmarin fint och strö över när den kommer ur ugnen. Skär i portioner när den svalnat.