IMG_7984-2
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingköttbullar med blomkålsmos

min | Enkelt

Kycklingköttbullar med blomkålsmos och löksås. En vardagsklassiker för både barn och vuxna!

Ingredienser

kycklingköttbullar

500 g
Kycklingfärs
1 st
gul lök, finhackad
1 msk
dijonsenap
1 dl
mjölk
1 dl
ströbröd
1 st
ägg
0.5 tsk
kryddpeppar, mald
1 tsk
salt
peppar efter smak
2 msk
smör till stekning
1 msk
persilja, finskuren

Blomkålsmos

1 st
blomkålshuvud ca 500g
0.5 dl
grädde
1 msk
smör
1 msk
citronjuice
1 tsk
salt

löksås

2 st
gul lök, fint skivade
2 msk
smör
2 dl
grädde
1 msk
vitvinsvinäger
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingköttbullar med blomkålsmos och löksås. En vardagsklassiker för både barn och vuxna!

SÅ HÄR GÖR DU

Kycklingköttbullar

Börja med att låta mjölken dra tillsammans med ströbrödet. låt stå i ca 10 min. Blanda under tiden samman resten av ingredienserna till en smet. Tillsätt ströbrödet och mjölken. Rulla till köttbullar och stek i smör!

 

Blomkålsmos

Skär blomkålen i bitar och koka i saltat vatten i ca 15 min. Häll av vattnet och använd en stavmixer för att mixa blomkålen med grädde och smör. Smaka av med citronsaft och salt.

Löksås

Stek löken i smöret i minst 10 minuter på medelvärme. Slå på vinäger och grädden och koka ihop. Smaka av med salt

 

Servera köttbullarna med blomkålsmoset, löksåsen och gärna tillsammans med pressgurka och rårörda lingon.