Kycklingköttbullar med blomkålsmos
Ingredienser
kycklingköttbullar
Blomkålsmos
löksås
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kycklingköttbullar med blomkålsmos och löksås. En vardagsklassiker för både barn och vuxna!
Så här gör du
Kycklingköttbullar
Börja med att låta mjölken dra tillsammans med ströbrödet. Låt stå i ca 10 min. Blanda under tiden samman resterande ingredienser till en smet. Tillsätt ströbrödet och mjölken. Peppar efter smak men gärna 2 krm eller mer till fler portioner (4 – 8). Rulla till köttbullar och stek i smör!
Blomkålsmos
Skär blomkålen i bitar och koka i saltat vatten i ca 15 min. Häll av vattnet och använd en stavmixer för att mixa blomkålen med grädde och smör. Smaka av med citronsaft och salt.
Löksås på minst 1 st gul lök
Stek löken i smöret i minst 10 minuter på medelvärme. För 4 portioner rekommenderas två stycken gul lök. Slå på vinäger och grädden, blanda och koka ihop. Smaka av med salt och peppar efter behag.
Serveringstips
Servera köttbullarna med blomkålsmoset, löksåsen och gärna tillsammans med pressgurka och rårörda lingon.
Köttbullarna och löksåsen kan självklart också serveras med klassisk kokt potatis eller potatismos. Koka då potatis mjuk i ca 20 minuter, pressa eller mixa den. Blanda i lite varm mjölk och 1 klick smör eller grädde.

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad