Kycklinglevermousse-toppad-med-lingon
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklinglevermousse toppad med lingon

20 min | Enkelt

En bra kycklingmousse dansar på tungan innan den smälter till en pöl. Denna dansanta kycklinglever toppas med lingon.

Ingredienser

Kycklinglevermousse

400 g
Kronfågel kycklinglever
1 liten
gul lök
1
vitlöksklyfta, pressad
1 litet
knippe salvia / timjan
0.5 tsk
salt
1 krm
femkornspeppar
125 g
smör, mjukt
1 dl
vispgrädde

Till servering

kavring bröd
sallad
lingon
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En bra kycklingmousse dansar på tungan innan den smälter till en pöl. Denna dansanta kycklinglever toppas med lingon.

SÅ HÄR GÖR DU

Putsa levern något och skär i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek tillsammans i en stekpanna med smör i ett par minuter tills precis genomstekta.

Tillsätt salt, peppar och hackade örter. Lägg i en matberedare och mixa samman. Låt svalna, tillsätt mjukt smör i omgångar och mixa till slät massa.

Tillsätt grädden och mixa till en fluffig massa. Smaka av med eventuellt mer kryddor. Häll upp i en tätslutande burk. Låt mogna och stelna i kyl till nästa dag.

Skeda upp på bröd med sallad och strö över lingon. Garnera med kryddgrönt.

Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!