Kycklingpaj-med-purjolök-och-körsbärstomater
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingpaj med purjolök och körsbärstomater

60 min | Enkelt

Kycklingpaj är en perfekt middag för hela familjen. Fyllningen av salladskyckling, purjolök och körsbärstomater sätter smaken.

Ingredienser

Enkel pajdeg

150 g
kallt smör
3 dl
vetemjöl
1 msk
vatten

Fyllning

250 g
Kronfågel salladskyckling
1
purjolök, strimlad
6
körsbärstomater
100 g
riven ost
lite
hackade örtkryddor

Äggstanning

3
ägg
3 dl
gräddmjölk (50/50)
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kycklingpaj är en perfekt middag för hela familjen. Fyllningen av salladskyckling, purjolök och körsbärstomater sätter smaken.

Så här gör du

Strimla och fräs purjolöken. Tillsätt salladskycklingen och stek samman i någon minut. Krydda med salt och peppar. Tillsätt valfria hackade örter som timjan, oregano och basilika.

Låt svalna.

Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Kavla ut degen anpassat till formen och lägg i. Nagga och sätt in i kyl.

Så här långt går det att förbereda!

Fördela i kycklingröran och riven ost i pajskalet. Vispa samman äggstanningen, krydda med salt och peppar och häll den i formen.

Sätt ugnen på 200°. Grädda pajen i 20 minuter.

Halvera under tiden tomaterna. Ta ut pajen, lägg på tomaterna, och grädda ytterligare 20 minuter. Servera med en god sallad.

Smaklig måltid!

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!