Kronfågel_10fyrkant-tal
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

10 talets hälsotrendigaste rätt: kycklingsallad

30 min | Enkelt

Under tiotalets starka hälsotrend lär vi oss att gilla (och uttala) supermat som kombucha, chia och acai. Grönkålen går från att vara något av en doldis till att få en given plats i allt från smoothies och chips till sallader. I det här receptet får de gröna bladen sällskap av tidsenligt fettsnål och klimatsmart kycklingfilé plus en hel drös andra nyttigheter. 

Ingredienser

kycklingsallad

200 g
grönkål, finskuren
200 g
rödkål, finskuren
4 stjälkar
selleri, tunt skuren
1 st
mango, tärnad
1 st
granatäpple
200 g
fetaost
1 dl
valnötter

Vinägrett

2 st
lime, saften och skalet
1 msk
sesamolja
2 msk
olivolja
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Under tiotalets starka hälsotrend lär vi oss att gilla (och uttala) supermat som kombucha, chia och acai. Grönkålen går från att vara något av en doldis till att få en given plats i allt från smoothies och chips till sallader. I det här receptet får de gröna bladen sällskap av tidsenligt fettsnål och klimatsmart kycklingfilé plus en hel drös andra nyttigheter. 

Så här gör du

Skär alla ingredienser till salladen. Dela granatäpplet på fyra delar och plocka ur kärnorna.

Vispa ihop ingredienserna till vinägretten.

Slunga kålen, sellerin med vinägretten. Toppa med tärnad mango, granatäpplekärnor, smulad fetaost och valnötter.

Stek Minutfiléerna i olivolja, ca 3 min på varje sida på medelhög värme. Salta och peppra. De är klara vid 70 graders innertemp. Skiva upp kycklingen och servera den med salladen och gärna några limeklyftor