Minutfile_gordon_bleu_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

30 min | Enkelt

Cordon Bleu på Minutfilé är en krispigt god schnitzel, fylld med ost och kycklingbacon.

Ingredienser

Kycklingschnitzel

8 skivor
lagrad ost exempelvis prästost
3 dl
vetemjöl
4 st
ägg, uppvispade
4 dl
ströbröd, gärna panko
rikligt med smör och olja till stekning
salt

Råstekt potatis

500 g
potatis av fast sort
3 msk
olja
50 g
smör
salt och peppar
1 msk
persilja, skuren

Ärt och gurksallad

300 g
gröna ärtor, frysta
0.5 st
gurka, tärnad
0.5 st
chili, finskuren
2 msk
crème fraiche
1 tsk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Cordon Bleu på Minutfilé är en krispigt god schnitzel, fylld med ost och kycklingbacon.

Så här gör du

Kycklingschnitzel Cordon Bleu
Banka ut varje Minutfilé lite lätt med en kastrull mellan smörpapper. Salta och peppra.

Lägg ost, baconskiva och ost (igen) på varje Minutfilé. Vik därefter ihop dessa.

Ta fram 3 skålar.  Häll mjöl i första, vispat ägg i andra samt pankoströbröd i den sista skålen. Doppa först kycklingfilén i mjöl sen ägg och slutligen ströbröd.

Stek panerade Minutfiléerna gyllenbruna i smör och olja på medelvärme. Ca 3 min på varje sida. Lägg de stekta Minutfiléerna på en ugnsplåt. Baka på 150 grader i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen uppnått 70 grader.

Råstekt potatis
Skär potatis (gärna med skalet om potatisen är fin) i tärningar. Hetta upp en panna med olja på medelvärme Stek potatisen i ca 10 minuter. Salta. Klicka i smör precis innan potatisen nästan är klar. Smör höjer smaken på potatisen. Blanda den färdigstekta potatisen med skuren persilja.

Ärt och gurksallad
Koka upp saltat vatten. Häll i frysta ärtor. Koka i ca 2 minuter. Sila av vattnet. Skär gurka i tärningar och skär chili (valfritt att använda chili). Blanda gurka, chili och ärtor med crème fraiche, olivolja samt vinäger. Salta och peppra.

Servering:
Skär gärna upp de stekta kycklingschnitzlarna på mitten. Lägg upp den råstekta potatisen och ärt- och gurksalladen. Servera gärna med brynt smör.