
Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad
Ingredienser
Kycklingschnitzel
Råstekt potatis
Ärt och gurksallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Cordon Bleu på Minutfilé är en krispigt god schnitzel, fylld med ost och kycklingbacon.
Så här gör du
Kycklingschnitzel Cordon Bleu
Banka ut varje Minutfilé lite lätt med en kastrull mellan smörpapper. Salta och peppra.
Lägg ost, baconskiva och ost (igen) på varje Minutfilé. Vik därefter ihop dessa.
Ta fram 3 skålar. Häll mjöl i första, vispat ägg i andra samt pankoströbröd i den sista skålen. Doppa först kycklingfilén i mjöl sen ägg och slutligen ströbröd.
Stek panerade Minutfiléerna gyllenbruna i smör och olja på medelvärme. Ca 3 min på varje sida. Lägg de stekta Minutfiléerna på en ugnsplåt. Baka på 150 grader i ca 10 minuter eller tills innertemperaturen uppnått 70 grader.
Råstekt potatis
Skär potatis (gärna med skalet om potatisen är fin) i tärningar. Hetta upp en panna med olja på medelvärme Stek potatisen i ca 10 minuter. Salta. Klicka i smör precis innan potatisen nästan är klar. Smör höjer smaken på potatisen. Blanda den färdigstekta potatisen med skuren persilja.
Ärt och gurksallad
Koka upp saltat vatten. Häll i frysta ärtor. Koka i ca 2 minuter. Sila av vattnet. Skär gurka i tärningar och skär chili (valfritt att använda chili). Blanda gurka, chili och ärtor med crème fraiche, olivolja samt vinäger. Salta och peppra.
Servering:
Skär gärna upp de stekta kycklingschnitzlarna på mitten. Lägg upp den råstekta potatisen och ärt- och gurksalladen. Servera gärna med brynt smör.

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingschnitzel Cordon Bleu med råstekt potatis och ärtsallad

Italiensk bondsoppa med kyckling och parmesan

Coq au Vin på kycklingklubba

Cevapcici på kycklingfärs med ajvar, rödlök och bulgur