
Kycklingspett Sweet Chili med asiatisk nudelsallad
Ingredienser
Kycklingspett sweet chili
Asiatisk nudelsallad
Limedressing
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Smakrik asiatisk nudelsallad tillsammans med Kycklingspett Sweet Chili av Markiz Tainton
Så här gör du
Nudelsallad
Koka nudlarna enligt instruktion på förpackningen.
Riv morötterna grovt, skär salladslöken i skivor, finhacka myntabladen och gurkan. Rosta sesamfrön i torr stekpanna tills de fått färg.
Limedressing
Skala och finhacka ingefäran. Dela, kärna ur och finhacka chili. Blanda olivolja, sesamolja, limejuice och soja tillsammans med ingefära, chili och socker. Servera chili på sidan om barnen är känsliga.
Kycklingspett
Hetta upp lite smör eller någon msk rapsolja i en stekpanna. Stek eller grilla kycklingspetten i het panna tills de är genomvarma.
Blanda samman grönsaker, dressing och nudlar.
Lägg upp nudelsallad och toppa med kycklingspett. Strö över rostade sesamfrön och hackad mynta och rostad lök istället som smaksättning, istället för att salta och peppra, som inte hör till det asiatiska köket.
Ät gärna med pinnar för att få den rätta känslan. Vill man, går det att servera kycklingspett sweet chili med sweet chilisås – fast nudelsalladen är saftig och god som den är, så sås behövs egentligen inte. Hoppas det ska smaka!
Info:
Till 100g färdig kyckling har använts 109 g svensk kyckling från Kronfågels 46 svenska gårdar.
Näringsinnehåll: Kycklingspett Sweet chili görs av urbenad kycklingklubba utan skinn. Smaksättningen består av socker, salt, paprika, tomat, vitlök, cayennepeppar, chilipeppar, kryddextrakt (paprika), ingefära, potatismjöl, glykossirap (majs), stabiliseringsmedel (E450, E451), surhetsreglerande medel (E301, E327, E330), konserveringsmedel (E262, E270), antioxidationsmedel (E325), arom.