
Marinerad hel grillad kyckling med grillad vitlök och tomat
Ingredienser
På grillen
Grillmarinad
Grillspett

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En hel kyckling, grillad, är supergott - grillad vitlök och tomat likaså. Marinaden med färska örter och citron ger kycklingen en härligt fräsch smak.
Så här gör du
Förbered kycklingen
Ställ kycklingen på ”högkant” och skär på var sida av ryggbenet. Ta bort ryggbenet. ”Vik” ut kycklingen. Fäst med metallspett.
Blanda marinad
Pressa saften ur citronen, krossa två vitlöksklyftor, och hacka valfria färska örter. Hacka även chilin.
Blanda nu ihop alla ingredienser till marinaden.
Pensla kycklingen med blandningen.
Så grillar du kyckling på indirekt värme
När briketterna glöder ordentligt, fös dem åt sidorna i grillen. Ställ formen mitt i kolet och häll på vatten. Placera kycklingen på gallret över formen och lägg på lock.
Tillaga kycklingen under lock, så kallad indirekt grillning, till innertemperatur 80 – 85°. Det tar cirka 1 timme.
Grilla vitlök
Lägg på vitlök och tomat när 30 minuter återstår av grilltiden.
Servering
Servera kycklingen med grillade tomater och vitlökshalvor på en skärbräda eller fat. Servera gärna med klyftpotatis.
Smaklig måltid!
100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.
Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.
