
Marinerad hel grillad kyckling med grillad vitlök och tomat
70 min | Enkelt
Ingredienser
På grillen
1
Kronfågel Gårdskyckling
2
färska vitlökar, delade
2
tomater, delade
Grillmarinad
0.5 dl
rapsolja
2
vitlöksklyftor, krossade
2
citroner, saft
1 msk
worcestershiresås
2 msk
valfri färsk ört, hackad
1 tsk
chili, finhackad

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En hel kyckling, grillad, är supergott - grillad vitlök och tomat likaså. Marinaden med färska örter och citron ger kycklingen en härligt fräsch smak.
Så här gör du
Ställ kycklingen på ”högkant” och skär på var sida av ryggbenet. Ta bort det. ”Vik” ut kycklingen. Fäst med metallspett.
Pressa saften ur citronen, krossa två vitlöksklyftor, och hacka valfria färska örter. Hacka även chilin.
Blanda nu ihop alla ingredienser till marinaden.
Pensla kycklingen med blandningen.
När briketterna glöder ordentligt, fös dem åt sidorna i grillen. Ställ formen mitt i kolet och häll på vatten. Placera kycklingen på gallret över formen och lägg på lock.
Tillaga kycklingen under lock, så kallad indirekt grillning, till innertemperatur 80 – 85°. Det tar cirka 1 timme.
Lägg på vitlök och tomat när 30 minuter återstår av grilltiden.
Servera gärna med klyftpotatis.
Smaklig måltid!
