KF_Matbilder_Filmriding-5
(2 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Märtas asiatiska kycklingfärsbiffar med friterade nudlar & chilmajo

45 min | Enkelt

Framtiden mat är här! Njut av Märtas asiatiska färsbiffar med krispigt friterade nudlar.

Ingredienser

Kycklingfärs

Kryddblandning

2 st
vitlöksklyftor
3 cm
färsk ingefära, riven
0.5 st
röd chili
5 cm
purjolök
0.5 kruka
persilja
1 msk
röd currypasta
2 msk
japansk soja
2 msk
sesamolja
2 msk
sweet chili
salt och peppar

Friterade nudlar

tunna risnudlar
frityrolja
salt

chilimajonnäs

2 dl
majonnäs
2 msk
srirachasås
1 msk
flytande honung

Tillbehör

2 st
hjärtsallad
färsk koriander
svarta sesamfrön

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Framtiden mat är här! Njut av Märtas asiatiska färsbiffar med krispigt friterade nudlar.

Så här gör du

Mixa alla ingredienser till biffarna utom färsen.

Lägg färsen i en bunke. Tillsätt ”kryddblandningen” med färsen. Ta lite i taget.

Blanda samman allt. Viktigt är att man blandar sås med kyckling och inte tvärtom. Biffarna får inte bli för lösa.

Provstek en liten biff för att känna om ni vill tillföra mer krydda.

Rulla sedan färsen till bollar ca 50 gr och platta ut dom till små biffar.

Stek dem i matolja i en teflonpanna på medelhög värme.

Fritera risnudlarna i frityrolja. Lägg på hushållspapper. Salta

Blanda ihop ingredienser till såsen. Smaka av så ni får en bra hetta.

Lägg upp allt i salladsbladen, dekorera och servera.

Biffarna går att äta kalla. Biffarna går med fördel att servera som en huvudrätt med jasminris och grönsaker som steks i samma kryddblandning som biffarna blandas med.