KF_Matbilder_Filmriding-5
(4 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Märtas asiatiska kycklingfärsbiffar med friterade nudlar

45 min | Enkelt

Märtas läckra asiatiska kycklingfärsbiffar
med krispigt friterade nudlar & chilmajo.

Ingredienser

Kycklingfärs

Kryddblandning

2 st
vitlöksklyftor
3 cm
färsk ingefära, riven
0.5 st
röd chili
5 cm
purjolök
0.5 kruka
persilja
1 msk
röd currypasta
2 msk
japansk soja (ljus soja)
2 msk
sesamolja
2 msk
sweet chili
salt och peppar

Friterade nudlar

tunna risnudlar
frityrolja
salt

chilimajonnäs

2 dl
majonnäs
2 msk
srirachasås
1 msk
flytande honung

Tillbehör

2 st
hjärtsallad
färsk koriander
svarta sesamfrön

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Märtas läckra asiatiska kycklingfärsbiffar
med krispigt friterade nudlar & chilmajo.

Så här gör du

Kycklingfärsbiffar
Mixa alla ingredienser till biffarna utom kycklingfärsen.

Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt ”kryddblandningen” i färsen. Ta lite i taget.

Blanda samman allt. Viktigt att man blandar sås med kycklingfärs och inte tvärtom. Biffarna får inte bli för lösa.

Hetta upp en stekpanna och provstek en liten kycklingfärsbiff. Smaka av och tillsätt mer krydda om det behövs.

Rulla färsen till bollar ca 50 gr och platta ut till små biffar.

Stek Kycklingfärsbiffarna i matolja i en teflonpanna på medelhög värme.

Friterade risnudlar
Hetta upp frityrolja i en kastrull. Fritera risnudlarna i oljan. Lägg på hushållspapper. Salta.

Chilimajonnäs – sås
Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Smaka av så det är en bra hetta.

Servering
Lägg upp allt i salladsbladen, dekorera och servera.

Fler serveringstips
Kycklingfärsbiffarna går att äta kalla.

De går också med fördel att servera som en huvudrätt med jasminris och grönsaker. Grönsaker steks då i samma kryddblandning som biffarna blandas med.