
Märtas asiatiska kycklingfärsbiffar med friterade nudlar
Ingredienser
Kycklingfärs
Kryddblandning
Friterade nudlar
chilimajonnäs
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Märtas läckra asiatiska kycklingfärsbiffar
med krispigt friterade nudlar & chilmajo.
Så här gör du
Kycklingfärsbiffar
Mixa alla ingredienser till biffarna utom kycklingfärsen.
Lägg kycklingfärsen i en bunke. Tillsätt ”kryddblandningen” i färsen. Ta lite i taget.
Blanda samman allt. Viktigt att man blandar sås med kycklingfärs och inte tvärtom. Biffarna får inte bli för lösa.
Hetta upp en stekpanna och provstek en liten kycklingfärsbiff. Smaka av och tillsätt mer krydda om det behövs.
Rulla färsen till bollar ca 50 gr och platta ut till små biffar.
Stek Kycklingfärsbiffarna i matolja i en teflonpanna på medelhög värme.
Friterade risnudlar
Hetta upp frityrolja i en kastrull. Fritera risnudlarna i oljan. Lägg på hushållspapper. Salta.
Chilimajonnäs – sås
Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Smaka av så det är en bra hetta.
Servering
Lägg upp allt i salladsbladen, dekorera och servera.
Fler serveringstips
Kycklingfärsbiffarna går att äta kalla.
De går också med fördel att servera som en huvudrätt med jasminris och grönsaker. Grönsaker steks då i samma kryddblandning som biffarna blandas med.

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling