Morotssoppa_kycklingspett_sweet_chili_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Morotsoppa med apelsinkräm och kycklingspett

45 min | Enkelt

Slät mototssoppa som toppas med apelsincrème tillsammans med våra kycklingspett "sweet chili" Recept av Markiz Tainton.

Ingredienser

Kycklingspett

Morotssoppa

1 kg
morötter, skalade
1 klyfta
vitlök, skivad
1 msk
färsk ingefära, riven
1 st
gul lök, hackad
0.5 st
röd chili, skivad
5 dl
vatten
1 st
grönsaksbuljongtärning
2 dl
kokosmjölk
0.5 st
citron, saften
rapsolja till stekning

Apelsincrème

1 dl
crème fraiche
1 dl
olivolja
1 st
apelsin, skalet

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Slät mototssoppa som toppas med apelsincrème tillsammans med våra kycklingspett "sweet chili" Recept av Markiz Tainton.

Så här gör du

Apelsincrème

Vispa crème fraichen och tillsätt olivoljan. Riv i apelsinskalet och smaksätt med salt och vitpeppar. Låt stå i kylen.

Morotssoppa

Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs grovt hackad gul lök, skivad vitlök och skivad chili. Rör om med jämna mellanrum. Skiva morötterna och lägg i kastrullen.

Häll i vatten och grönsaksbuljongtärningen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt småkoka tills dess att morötterna har mjuknat (ca 10 minuter).

Häll i kokosmjölken, riven ingefära och den pressade citronsaften. Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med salt och svartpeppar och häll upp morotssoppan i djupa tallrikar eller vackra skålar.

Kycklingspett

Hetta upp lite smör eller någon matsked rapsolja i en stekpanna. Stek eller grilla kycklingspetten i het panna tills de är genomvarma.