Paprikasoppa-med-pastakyckling
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Paprikasoppa med pastakyckling, dragoncrème och conchigliette

min | Enkelt

En läcker paprikasoppa gjord med pastakyckling och conchigliettepasta. Toppa med en god dragoncrème gjord på kesella.

Ingredienser

1 kg
Pastakyckling
6 st
röd paprika
3 st
schalottenlök
1 st
röd chili
4 st
vitlöksklyftor
1 msk
tomatpuré
2 liter
kycklingbuljong
3 msk
vinäger
salt och peppar
3 msk
dragonört
2 dl
kesella
300 g
pasta

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En läcker paprikasoppa gjord med pastakyckling och conchigliettepasta. Toppa med en god dragoncrème gjord på kesella.

Så här gör du

Skala och skiva lök och vitlök. Kärna ur paprika och chili och skär ner i bitar.

Stek allt i en kastrull och tillsätt tomatpuré. Slå i buljongen och koka ca 10-15 min. Mixa sedan till en slät soppa och sila. Smaka av med salt, peppar och vinäger.

Blanda dragon med kesella och smaka av med salt. Koka pasta mjuk och servera i soppan tillsammans med pastakycklingen.

Tips! För tillagning av många portioner kan du även använda fryst paprika eller paprika på burk. Det går även utmärkt att ha en god tomatsoppa som grund.