
pizza med kycklingmiddagskorv
Ingredienser
pizzabotten
Tomatsås
Topping
Vitkålssallad

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En extraordinär pizza med morot och linser i tomatsåsen och oväntad topping som korv och blomkål. Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.
Så här gör du
Tomatsås
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs lök och vitlök mjuk i olja 3–4 minuter i en kastrull.
Låt tomatpurén och linser fräsa med mot slutet. Tillsätt krossade tomater, vatten, oregano och kycklingfond. Låt koka upp och sjud såsen på svag värme ca 20 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.
Pizza
Lägg ut de färdigkavlade degarna på plåtar med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel. Pensla pizzornas kanter med olja.
Förgrädda pizzabottnarna i omgångar i mitten av ugnen ca 5 minuter. Bred på tomatsås och fördela rivna osten och mozzarella på pizzabottnen. Fördela middagskorv över pizzan. Grädda pizzan i mitten av ugnen 10–12 minuter, tills osten fått fin färg. Strö över oregano och blomkålsbuketter och servera tillsammans med vitkålssallad.
Vitkålssallad
Strimla vitkålen tunn. Knåda den finstrimlade vitkålen med salt, olja, vitvinsvinäger gärna nymald svartpeppar.
Kolhydrater 25% av RDI
Fibrer 16% av RDI
Protein 40% av RDI
Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Testa vår Bosarpkyckling!