
Shakshuka med kyckling av Markiz Tainton
Ingredienser
Köttbullar
Tomatsås

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Kyckling shakshuka - ett galet gott recept som Markiz Tainton har gjort åt oss på Kronfågel. Massa goda smaker som passar fint med den milda kycklingfärsen.
Så här gör du
Riv tomaterna på rivjärn och blanda de övriga ingredienserna till såsen i en tagine eller i en stor, djup stekpanna. Lägg på locket och sjud i 15–20 minuter på medelvärme (om du använder en tagine placera enkronor mellan plattan och taginen).
Blanda alla ingredienser till köttbullarna, använd händerna. Arbeta inte köttfärsen för länge, då blir köttbullarna kompakta och torra. Rulla till små runda bollar.
Tillsätt 1⁄2 dl vatten i tomatsåsen och lägg i köttbullarna, lägg på locket. Låt koka i cirka 20 minuter på medelvärme tills såsen är tjock.
Knäck äggen över köttbullarna, lägg på locket och låt koka i ytterligare 5–6 minuter. Äggvitan ska vara fast och äggulan lös. Servera och ät direkt.


Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad