Shakshuka med kyckling
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Shakshuka med kyckling av Markiz Tainton

45 min | Enkelt

Kyckling shakshuka - ett galet gott recept som Markiz Tainton har gjort åt oss på Kronfågel. Massa goda smaker som passar fint med den milda kycklingfärsen.

Ingredienser

4
ägg

Köttbullar

0.5 kg
Kronfågel kycklingfärs
1
gul lök
1 msk
färsk persilja
1 msk
färsk koriander
2 tsk
paprikapulver
1 tsk
malen spiskummin
1 tsk
salt
0.5 tsk
malen kanel
0.5 tsk
svartpeppar
0.5 tsk
starkt paprikapulver

Tomatsås

1 kg
färska tomater
1
gul lök
3
vitlöksklyftor
2 stjälkar
selleri
3 msk
färsk persilja
3 msk
färsk koriander
1 msk
olivolja
2 tsk
paprikapulver
2 tsk
malen spiskummin
0.5 tsk
starkt paprikapulver
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Kyckling shakshuka - ett galet gott recept som Markiz Tainton har gjort åt oss på Kronfågel. Massa goda smaker som passar fint med den milda kycklingfärsen.

Så här gör du

Riv tomaterna på rivjärn och blanda de övriga ingredienserna till såsen i en tagine eller i en stor, djup stekpanna. Lägg på locket och sjud i 15–20 minuter på medelvärme (om du använder en tagine placera enkronor mellan plattan och taginen).

Blanda alla ingredienser till köttbullarna, använd händerna. Arbeta inte köttfärsen för länge, då blir köttbullarna kompakta och torra. Rulla till små runda bollar.

Tillsätt 1⁄2 dl vatten i tomatsåsen och lägg i köttbullarna, lägg på locket. Låt koka i cirka 20 minuter på medelvärme tills såsen är tjock.

Knäck äggen över köttbullarna, lägg på locket och låt koka i ytterligare 5–6 minuter. Äggvitan ska vara fast och äggulan lös. Servera och ät direkt.

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!