Kronfågel_80-tal
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Ugnsfavoriten från 80-talet: Stinas kyckling

60 min | Enkelt

Vad gör man när tiden är knapp och ytan viktig? Säg den åttiotalskock som inte löst ekvationen med helfabrikat, mikrovågsugn och grön garnityr. Behöver vi säga att Stinas ugnsklara och smaksatta kycklingpanna tas emot med varma händer när den lanseras 1984?

Ingredienser

1 kg
potatis, skalad
400 g
gröna ärtor, frysta
2 st
avokado
2 msk
kruspersilja, finhackad
3 dl
crème fraiche
2 msk
soja
salt & peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Vad gör man när tiden är knapp och ytan viktig? Säg den åttiotalskock som inte löst ekvationen med helfabrikat, mikrovågsugn och grön garnityr. Behöver vi säga att Stinas ugnsklara och smaksatta kycklingpanna tas emot med varma händer när den lanseras 1984?

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader.

Ta av locket på Stinas kycklingpanna och baka i ugnen i 60 min.

Skala och koka potatisen. Dela avokadon i halvor och toppa med crème fraiche och lite kruspersilja. Koka upp de frysta ärtorna i saltat vatten i ca 4 minuter.

Häll av spadet från Stinas kycklingpannai en kastrull. Tillsätt crème fraiche och soja. Vispa och koka upp. Smaksätt med lite salt och peppar och servera med ett glas mjölk.