
Tagine på Kyckling med citroner och oliver
Ingredienser
Tagine
Chermoula

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tagine är ett matlagningskärl av berbiskt ursprung. Ett perfekt sätt att behålla alla smaker och få ett saftigt underbart gott resultat på kycklingen. Här tillsammans med citroner och välsmakande oliver.
Så här gör du
Lös saffran i 2 msk varmt vatten. Blanda samtliga ingredienser till chermoulan och kör allt i en mixer. Låt stå i minst 15 min.
Skär potatisen i klyftor och dela kycklingen.
Lägg kycklingbitarna i chermoulan och marinera i 15 min. Blanda lök och tomat med lite av chermoulan.
Hetta upp olivlja och fräs lök och tomat i 2-3 minuter på medelvärme. Det ska ej ta färg.
Tillsätt kycklingbitarna, därefter potatisen och slutligen oliverna. Häll på vatten så att det precis täcker, på med locket och låt puttra på medelhög värme i ca 45-60 min.

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad