
Tagine på Kyckling med citroner och oliver
Ingredienser
Tagine
Chermoula
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Tagine är ett matlagningskärl av berbiskt ursprung. Ett perfekt sätt att behålla alla smaker och få ett saftigt underbart gott resultat på kycklingen. Här tillsammans med citroner och välsmakande oliver.
Så här gör du
Lös saffran i 2 msk varmt vatten. Blanda samtliga ingredienser till chermoulan och kör allt i en mixer. Låt stå i minst 15 min.
Skär potatisen i klyftor och dela kycklingen.
Lägg kycklingbitarna i chermoulan och marinera i 15 min. Blanda lök och tomat med lite av chermoulan.
Hetta upp olivlja och fräs lök och tomat i 2-3 minuter på medelvärme. Det ska ej ta färg.
Tillsätt kycklingbitarna, därefter potatisen och slutligen oliverna. Häll på vatten så att det precis täcker, på med locket och låt puttra på medelhög värme i ca 45-60 min.

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka