tagine
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tagine på Kyckling med citroner och oliver

60 min | Enkelt

Tagine är ett matlagningskärl av berbiskt ursprung. Ett perfekt sätt att behålla alla smaker och få ett saftigt underbart gott resultat på kycklingen. Här tillsammans med citroner och välsmakande oliver.

Ingredienser

Tagine

1 st
Kyckling hel, delad i mindre bitar
8 st
potatis, skalade och klyftade
2 st
gul lök, grovt skuren
2 st
tomater, tärnade
500 g
gröna oliver med kärnor av god kvalitet
3 msk
olivolja till stekning

Chermoula

2 pkt
saffran à 0,5 gram
2 st
vitlöksklyftor
1 st
gul lök, grovt skuren
2 msk
ingefära, skalad, tärnad
2 st
citroner, saft och skal
0.5 st
röd chili, färsk
1 knippe
koriander
1 msk
spiskummin, mald
2 tsk
svartpeppar, nymald
2 st
lagerblad
1 dl
olivolja
1 msk
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Tagine är ett matlagningskärl av berbiskt ursprung. Ett perfekt sätt att behålla alla smaker och få ett saftigt underbart gott resultat på kycklingen. Här tillsammans med citroner och välsmakande oliver.

Så här gör du

Lös saffran i 2 msk varmt vatten. Blanda samtliga ingredienser till chermoulan och kör allt i en mixer. Låt stå i minst 15 min.

Skär potatisen i klyftor och dela kycklingen.

Lägg kycklingbitarna i chermoulan och marinera i 15 min. Blanda lök och tomat med lite av chermoulan.

Hetta upp olivlja och fräs lök och tomat i 2-3 minuter på medelvärme. Det ska ej ta färg.

Tillsätt kycklingbitarna, därefter potatisen och slutligen oliverna. Häll på vatten så att det precis täcker, på med locket och låt puttra på medelhög värme i ca 45-60 min.