tandoorikryddad lårfilé
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tandoorikryddad lårfilé med koriandertahini

30 min | Enkelt

Ingredienser

Tandoorikryddad lårfilé

2 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 st
gul lök, finhackad
3 cm
ingefära färsk, fint tärnad
4 msk
tandooripasta
2 msk
matolja
4 dl
yoghurt naturell
salt och peppar

Koriandertahini

5 msk
yoghurt naturell
1.5 dl
tahini (sesampasta)
250 g
gurka, riven grovt
0.5 tsk
wasabi
1 knippe
koriander, skuren grovt

kryddigt ris

4 dl
basmatiris
1 msk
olivolja
0.5 msk
gurkmeja
2 st
lagerblad
4 st
kryddnejlikor hela
4 dl
vatten
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lårfiléer med touch av Indien perfekt som vardagsmat

Så här gör du

Tandoorikyckling

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg lårfiléerna på en plastskärbräda och salta & peppra.

Fräs vitlöken, löken och den fintärnade ingefäran i matolja tillsammans med tandooripastan. Ta av från plattan och rör i yoghurten.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form och slå över tandooriyoghurten. Täck all kyckling. Baka i ugnen i ca 30 minuter tills innertempen uppnått 70 grader.

Koriandertahini

Blanda yoghurt, tahini, riven gurka, wasabi och koriander i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Kryddigt ris

Skölj basmatiriset i en bunke i flera omgångar med kalt vatten. Häll riset sen i en sil och låt vattnet rinna av.

Hetta upp olja i en stor kastrull och tillsätt gurkmeja, lagerblad och kryddnejlikor. Fräs på medelvärme i några minuter tills det börjar dofta. Häll sen i det avrunna riset och rör om ordentligt så att oljan sugs upp av riset. Häll på vatten så det täcker och koka upp. Sänk därefter värmen och låt riset sjuda i ungefär 20 min

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!