tandoorikryddad lårfilé
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tandoorikryddad lårfilé med koriandertahini

30 min | Enkelt

Lårfiléer med touch av Indien perfekt som vardagsmat

Ingredienser

Tandoorikryddad lårfilé

2 st
vitlöksklyfta, finhackad
2 st
gul lök, finhackad
3 cm
ingefära färsk, fint tärnad
4 msk
tandooripasta
2 msk
matolja
4 dl
yoghurt naturell
salt och peppar

Koriandertahini

5 msk
yoghurt naturell
1.5 dl
tahini (sesampasta)
250 g
gurka, riven grovt
0.5 tsk
wasabi
1 knippe
koriander, skuren grovt

kryddigt ris

4 dl
basmatiris
1 msk
olivolja
0.5 msk
gurkmeja
2 st
lagerblad
4 st
kryddnejlikor hela
4 dl
vatten

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Lårfiléer med touch av Indien perfekt som vardagsmat

Så här gör du

Tandoorikyckling

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg lårfiléerna på en plastskärbräda och salta & peppra.

Fräs vitlöken, löken och den fintärnade ingefäran i matolja tillsammans med tandooripastan. Ta av från plattan och rör i yoghurten.

Lägg kycklingen i en ugnssäker form och slå över tandooriyoghurten. Täck all kyckling. Baka i ugnen i ca 30 minuter tills innertempen uppnått 70-72 grader

Koriandertahini

Blanda yoghurt, tahini, riven gurka, wasabi och koriander i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Kryddigt ris

Skölj basmatiriset i en bunke i flera omgångar med kalt vatten. Häll riset sen i en sil och låt vattnet rinna av.

Hetta upp olja i en stor kastrull och tillsätt gurkmeja, lagerblad och kryddnejlikor. Fräs på medelvärme i några minuter tills det börjar dofta. Häll sen i det avrunna riset och rör om ordentligt så att oljan sugs upp av riset. Häll på vatten så det täcker och koka upp. Sänk därefter värmen och låt riset sjuda i ungefär 20 min