
Tandoorikryddad lårfilé med koriandertahini
Ingredienser
Tandoorikryddad lårfilé
Koriandertahini
kryddigt ris
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Lårfiléer med touch av Indien perfekt som vardagsmat
Så här gör du
Tandoorikyckling
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg lårfiléerna på en plastskärbräda och salta & peppra.
Fräs vitlöken, löken och den fintärnade ingefäran i matolja tillsammans med tandooripastan. Ta av från plattan och rör i yoghurten.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form och slå över tandooriyoghurten. Täck all kyckling. Baka i ugnen i ca 30 minuter tills innertempen uppnått 70-72 grader
Koriandertahini
Blanda yoghurt, tahini, riven gurka, wasabi och koriander i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Kryddigt ris
Skölj basmatiriset i en bunke i flera omgångar med kalt vatten. Häll riset sen i en sil och låt vattnet rinna av.
Hetta upp olja i en stor kastrull och tillsätt gurkmeja, lagerblad och kryddnejlikor. Fräs på medelvärme i några minuter tills det börjar dofta. Häll sen i det avrunna riset och rör om ordentligt så att oljan sugs upp av riset. Häll på vatten så det täcker och koka upp. Sänk därefter värmen och låt riset sjuda i ungefär 20 min

Taco bowl med kyckling

Markiz Taintons KycklingSteak Kantarell med äpple och citroncrème

Tillbehör till Höst och Thanksgiving av Markiz Tainton

Cranberry Chicken på Urbenad hel kyckling

Pumpkin barbecue chicken på hel Gårdskyckling

Hasselbacksrödbeta med citroncrème och krispigt kycklingbacon

Kycklingröra på sojamarinerad gurka

Blåbärsmarinerad kycklinglårfilé på päronchips med getostkräm