
Urbenad hel kyckling Jalapeno-Style
Ingredienser
Hel urbenad kyckling
Rub
Glaze
Creamed corn
Hot Sauce

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bjud dina vänner på en amerikansk inspirerad brunch med vår hela urbenade kyckling
Så här gör du
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till rubb och glaze. Vik ut kycklingen och krydda med rubben på båda sidorna. Lägg kycklingen på ett galler med skinnet uppåt och se till att ha en plåt under. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter. Pensla på glaze och sätt in kycklingen i ugnen igen. Upprepa detta 2–3 gånger. Kycklingen är klar när filéerna uppnått 72 grader innertemp. Det tar ca 30–40 minuter. Höj ugnen till 175 grader när det bara återstår några minuter för att ge en fin färg. Skär upp kycklingen i skivor och servera tillbehören i skålar. Servera gärna med ex lökringar och en sallad.
Creamed corn
Creamed corned
Fräs rökt paprikapulver med smör och jalapenos. Tillsätt majs och grädde och låt koka i 10 min. salta och peppra. Häll halva mängden majs i en kanna och stavmixa grovt. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt salladslöken. Smaka av med grön tabasco.
Hot Sauce
Mixa alla ingredienserna med en mixer

Testa vår Bosarpkyckling!
FLER RECEPT

Bakpotatis med kycklingskagen, pepparrot och rödlök

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad