Puff-Urbenad-nyhet
(3 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Urbenad hel kyckling Jalapeno-Style

45 min | Enkelt

Bjud dina vänner på en amerikansk inspirerad brunch med vår hela urbenade kyckling

Ingredienser

Hel urbenad kyckling

Rub

1 msk
salt
1 msk
vitlökspulver
1 msk
paprikapulver
1 msk
lökpulver
0.5 msk
oregano
2 msk
farinsocker

Glaze

2 dl
BBQ sås ex sweet baby rays
1 dl
jalapeno-relish (finns att köpa i butik)

Creamed corn

1 st
burk majs (340 g), avrunnen
1 msk
jalapeno, inlagd och hackad
1 msk
rökt paprikapulver
1 msk
smör
3 dl
grädde
2 st
salladslök, finskuren
grön tabasco några stänk
salt och peppar

Hot Sauce

1 dl
BBQsås
0.5 dl
Hoisinsås
0.5 burk
passerade tomater
1 msk
svartpeppar, nymalen
2 tsk
tabasco
1 msk
ättika 12%

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Bjud dina vänner på en amerikansk inspirerad brunch med vår hela urbenade kyckling

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till rubb och glaze. Vik ut kycklingen och krydda med rubben på båda sidorna. Lägg kycklingen på ett galler med skinnet uppåt och se till att ha en plåt under. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter. Pensla på glaze och sätt in kycklingen i ugnen igen. Upprepa detta 2–3 gånger. Kycklingen är klar när filéerna uppnått 72 grader innertemp. Det tar ca 30–40 minuter. Höj ugnen till 175 grader när det bara återstår några minuter för att ge en fin färg. Skär upp kycklingen i skivor och servera tillbehören i skålar. Servera gärna med ex lökringar och en sallad.

Creamed corn

Creamed corned

Fräs rökt paprikapulver med smör och jalapenos. Tillsätt majs och grädde och låt koka i 10 min. salta och peppra. Häll halva mängden majs i en kanna och stavmixa grovt. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt salladslöken. Smaka av med grön tabasco.

Hot Sauce

Mixa alla ingredienserna med en mixer