
Urbenad hel kyckling Jalapeno-Style
Ingredienser
Hel urbenad kyckling
Rub
Glaze
Creamed corn
Hot Sauce
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Bjud dina vänner på en amerikansk inspirerad brunch med vår hela urbenade kyckling
Så här gör du
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser till rubb och glaze. Vik ut kycklingen och krydda med rubben på båda sidorna. Lägg kycklingen på ett galler med skinnet uppåt och se till att ha en plåt under. Tillaga i ugnen i ca 10 minuter. Pensla på glaze och sätt in kycklingen i ugnen igen. Upprepa detta 2–3 gånger. Kycklingen är klar när filéerna uppnått 72 grader innertemp. Det tar ca 30–40 minuter. Höj ugnen till 175 grader när det bara återstår några minuter för att ge en fin färg. Skär upp kycklingen i skivor och servera tillbehören i skålar. Servera gärna med ex lökringar och en sallad.
Creamed corn
Creamed corned
Fräs rökt paprikapulver med smör och jalapenos. Tillsätt majs och grädde och låt koka i 10 min. salta och peppra. Häll halva mängden majs i en kanna och stavmixa grovt. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt salladslöken. Smaka av med grön tabasco.
Hot Sauce
Mixa alla ingredienserna med en mixer
FLER RECEPT

Sallad på kycklingkebab med röra på kidneybönor, quinoa, avokado och picklad rödkål

Pasta Carbonara med kycklingbacon och parmesanost

Ugnsbakad gårdskyckling med tomat, kronärtskocka och potatis

Alla hjärtans dag kyckling med färsk pasta, pinjenötter, körsbärstomater och basilika

Pad thai på Minutstrimlor

Kycklingpiccata med snabb tomatsås, gnocchi och parmesan

Kantarellrisotto med kycklinglårfilé och Sveciaost

Kycklingschnitzel på Minutfilé med spenat, örtsmör och citron

Kycklingstroganoff med blomkålsris

Chickenburger med klyftpotatis

Pizza med kycklingmiddagskorv

Grön pannkaka med kycklingröra

Taco bowl med kyckling