
Vietnamesisk Báhn mi med shichimikyckling, signerad Jonas Svensson
Ingredienser
shihimikyckling
rispilaff
Kimchimajonnäs
Picklad gurka
Topping

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mackornas macka! Baguetternas baguette. En Báhn mi är helt enkelt en fylld baguette från Vietnam. Här med vår fantastiska shichimikyckling signerat Jonas Svensson
Så här gör du
Koka ris med kryddor i 3 dl vatten, efter anvisning.
När riset är kokt stek i smör tillsammans med majs och tärnad morot, lyft ur dom hela kryddorna.
Grilla eller stek shichimikycklingen tills minst 72 grader (cirka 15-20 min beroende på hur varmt du steker/grillar). Glöm inte att alltid salta både innan och efter tillagning!
Hyvla gurkan ca 1/2 cm skivor och lägg i risvinäger minst 1 hr.
Blanda ihop ingredienserna med majonnäsen.
Skölj salladen i kallt vatten.
Fyll bröden med sallad i botten och fyll sedan på med kryddris, shichimikyckling, gurka, majonnäs och toppa till sist med krispig lök och rostade sesamfrön. Njut!

FLER RECEPT

Kycklingspett med zucchini och paprika, svart olivaioli med potatischips

Koreansk BBQ kycklinglårfilé med gurkkimchi och chilidressing

Kobideh – persisk kebab med saffransris och gurkyoghurt

Grillad kycklingfilé med pit beans, friterad majs och pepparrotscrème

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Bao Bun chicken satay med crunchy jordnötsmayo

Grillad minutfilé med grillat potatisknyte och romescosås

Kycklinglårfilé Black Garlic med krossad potatissallad med smak av apelsin

Pizza Bianca med Kycklingprinskorv

Lyxiga minipajer med kycklingköttbullar

Kycklingsliders med dillmajo och Västerbottensost

Hel ugnsbakad kyckling med citron och dillmarinad

Kycklingprinskorv med bröd och räksallad