
Vietnamesisk Bánh mi med asiatiskkryddad kyckling
45 min | Enkelt
Ingredienser
Bánh mi
rispilaff
3 dl
jasminris
1 tsk
gurkmeja
1 st
kanelstång
3 st
grön kardemumma
4 msk
majs
1 st
morot
1 tsk
salt
1 tsk
matolja
2 msk
smör
Kimchimajonnäs
4 msk
majonnäs
1 msk
kimchibase
1 tsk
citronjuice
1 tsk
light soja
Picklad gurka
0.5 st
gurka
1 dl
risvinäger
2 msk
socker
Topping
2 msk
rostade sesamfrön
2 msk
rostad lök
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Mackornas macka! Baguetternas baguette. En Bánh mi är helt enkelt en fylld baguette från Vietnam. Här med vår fantastiska koreanska kycklinglårfilé.
Så här gör du
Koka ris med kryddor i 3 dl vatten, efter anvisning.
När riset är kokt stek i smör tillsammans med majs och tärnad morot, lyft ur dom hela kryddorna.
Grilla eller stek kycklingen tills den har 70 grader i innertemperatur . Glöm inte att alltid salta både innan och efter tillagning! Skär kyckling i strimlor när den är klar.
Hyvla gurkan ca 1/2 cm skivor och lägg i risvinäger minst 1 timme.
Blanda ihop ingredienserna med majonnäsen.
Skölj salladen i kallt vatten.
Fyll bröden med sallad i botten och fyll sedan på med kryddris, kyckling, gurka, majonnäs och toppa till sist med krispig lök och rostade sesamfrön. Njut!