Wallenbergare-av-kyckling-med-citronsmör
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Wallenbergare på kyckling med brynt citronsmör och mandelpotatispuré

45 min | Medelsvårt

Wallenbergare på ekologisk kycklingfärs, funkar det? Javisst, kycklingwallenbergare är supergott. Den gyllene burgaren smakar underbart tillsammans med mandelpotatispuré, brynt citronsmör och ärter med kycklingbaconfräs.

Ingredienser

Wallenbergare

500 g
ekologisk kycklingfärs från Bosarp
1
ägg
2.5 dl
grädde
salt och peppar
0.5 krm
malen muskot
1 dl
pankoströbröd

Ärter med kycklingbaconfräs

1 pkt
strimlat kycklingbacon
1
finhackad gul lök
1 pkt
frysta ärtor
4 msk
persilja

Brynt citronsmör

150 g
smör
1
citron, skal och juice

Mandelpotatispuré

300 g
skalad mandelpotatis
2 dl
mjölk
4 msk
hackad persilja
30 g
rumstempererat smör
Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Wallenbergare på ekologisk kycklingfärs, funkar det? Javisst, kycklingwallenbergare är supergott. Den gyllene burgaren smakar underbart tillsammans med mandelpotatispuré, brynt citronsmör och ärter med kycklingbaconfräs.

Så här gör du

Wallenbergare: Lägg alla ingredienser till wallenbergaren i en matberedare. Se till att de är väl kylda, även bunken. Blanda färsen i matberedare med salt i cirka 30 sekunder. Tillsätt ägg, grädde, peppar, muskot och 1/2 tsk salt.

Forma till biffar och strö över pankobrödet. Bryn i panna och efterstek i 100° i ugn till 75° i kärntemperatur.

Mandelpotatispuré: Koka potatisen mjuk, häll av och pressa. Koka upp mjölken och blanda i 30 g smör. Rör om lätt, vispa inte.

Kycklingbaconfräs: Stek lök lätt i en kastrull. Tillsätt baconstrimlorna och stek ca 2 min. Tillsätt ärtorna. Smaka av med salt och peppar. Toppa med persilja.

Citronsmör: Koka 150 g smör i en kastrull på hög värme. Nu är det dags att vispa tills smöret är brynt. Låt svalna något och blanda i citronen. Smaka av med salt.

Servera allt tillsammans på en tallrik. Smaklig måltid!

Nyhet
Gör rätten ekologisk. Testa Bosarpkyckling!