Sök
B

osarpkyckling® är inte bara ekologisk. Den är också KRAV-godkänd. Det betyder att den uppfyller EU:s krav för att kallas ekologisk, men även KRAV:s lite strängare, till exempel att alla kycklingar ska ha tillgång till sandbad. Det är våra Bosarpkycklingar särskilt glada över.

KRAV-märkt kyckling mår extra bra

KRAV:s regelverk garanterar att kycklingarna får leva så naturligt som möjligt och att kycklingarna har det extra bra under sitt extra långa kycklingliv.
Bland annat innebär det att kycklingarna kläcks i ett stall med värme. Likaså kan KRAV-kycklingarna vistas ute, andas frisk luft, picka i gräset och ta ett sandbad för att hålla fjäderdräkten ren.
Deras foder är ekologiskt och kycklingarna växer långsamt. Precis som med all vår kyckling jobbar vi med förebyggande smittskydd och utför självklart löpande salmonellakontroller inför varje slakt.

KRAV-märkningen garanterar

  • • Att kycklingen får växa långsamt och leva längre (dubbelt så länge som en vanligt uppfödd kyckling)
  • • Att kycklingen kan röra sig fritt utomhus och har gott om plats både ute och inne
  • • Ekologiskt foder
  • • Ett liv i små grupper
  • • Mycket dagsljus, halmbalar och sandbad

Nyhet! Ekologiska föräldradjur

Vi är glada och stolta över att även föräldradjuren till Bosarpkyckling är ekologiska, vilket än så länge är ovanligt i Sverige. Det innebär att kycklingarna är helekologiska från ägget. För föräldradjuren innebär det att de får bra ekofoder utan tillsatser och antibiotika, gott om plats såväl inomhus som utomhus och en grön trädgård att sprätta runt i.

Kläck i stall

Vi tror på en stark och bra start i livet och har valt bort ett traditionellt kläckeri för att istället kläcka våra kycklingar direkt i de varma (37 grader) välkomst-stallarna på gården. Det innebär att kycklingen får tillgång till mat och vatten direkt efter kläck och att den slipper transporten till gården. Vi är de enda i Sverige som kläcker i stall idag.

Foder

Kycklingarna på gården har fri tillgång till vatten och mat. Fodret är ekologiskt och KRAV-godkänt och består till stor del av svenskt spannmål. Fodret innehåller också proteinråvaror såsom soja, raps och ärtor vilket behövs för att kycklingarna ska kunna växa sig starka och friska. Fodret är GMO-fritt och kycklingarna får inte antibiotika i förebyggande- eller tillväxtsyfte.

Utrymme

När kycklingarna är tre veckor gamla förflyttas de från det varma välkomst-stallet till ett större stall med gott om plats. Stallet är öppet och ljust med stora verandor och Bosarpkyckling har även möjlighet att ta del av både halmbalar och sköna sandbad.

Veckan därpå, när kycklingarnas fjäderdräkt är mer utvecklad, öppnar vi luckorna till den gröna trädgården. Kycklingarna har tillgång till cirka 20 000 m² grönmark, vilket motsvarar minst fyra kvadratmeter per kyckling. Här kan de picka och sprätta runt i jorden.

På kvällarna tar uppfödarna in kycklingarna för att skydda dem mot rovdjur.

Slakt enligt KRAV

Slakt genomförs enligt KRAV´s regelverk på godkända slakterier utan långa transporter. Efter slakt läggs kycklingen i en vakuumförpackning med en hållbarhet i kyla (+4°C) på 10 dagar.


Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se