Sök
D

e småskaliga svenska gårdar som föder upp vår ekologiska Bosarpkyckling drivs av familjer med stor omsorg om djuren, naturen och oss människor. Precis som alla våra uppfödare har de all anledning att vara stolta över sitt jobb med att föda upp svensk kyckling av hög kvalitet.

Johanna & Mårten Rasmusson

Bosarps Gård

BLENTARP
Roland Hermansson

Anestad

NOSSEBRO
Arunas Simaska

Håkantorp

VARA
Bo-Gunnar Johansson

Jonsboda

TIBRO
Mikael Wik

Adelövs Gård

TRANÅS
Magnus Nilsson

Hälleberga

KLOCKRIKE
Henrik Båvins

Elgsjö Gård

SKÄNNINGE
Magnus Jonsson

Utdala Gård

RIMFORSA
Mats Jonasson

Fettjestad

GAMMALKIL

Intresse för hållbarhet och god mat

Det finns ett tiotal gårdar som föder upp ekologisk Bosarp-kyckling. Gemensamt för dem alla är intresset förhållbarhet, god djurhållning och att producera en extra smakrik och ekologisk kyckling – vilket hänger nära samman.

“Det är härligt att se våra kycklingar få utlopp för sitt naturliga beteende med att sprätta och leta efter föda, berättar Johanna Rasmusson. Den största belöningen är att varje dag mötas av glada, pigga kycklingar som mår bra.”

Våra hjältar till uppfödare

Vår Bosarpkyckling kommer från utvalda lokala familjedrivna gårdar i Sverige. Med otrolig kunskap, driv och passion för en hållbar och djurvänlig miljö tar de hand om vår Bosarpkyckling på bästa sätt. Precis som alla våra bönder har de all anledning att vara stolta över sitt jobb med att föda upp svensk, ekologisk kyckling av hög kvalitet.

Det finns ett tiotal gårdar som föder upp ekologisk Bosarpkyckling. De driver helt ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk. Gemensamt för dem alla är intresset för hållbarhet, god djurhållning och att producera en extra smakrik och ekologisk kyckling – vilket hänger nära samman.

På Bosarps Gård utanför Blentarp i Skåne är familjen Rasmusson glada att de valt ekologisk uppfödning. För dem är det inte bara ett jobb, utan en hel livsstil och alla i familjen är engagerade. De lever nära intill kycklingarna dygnet runt, året om.

Det är härligt att se våra kycklingar få utlopp för sitt naturliga beteende med att sprätta och leta efter föda, berättar Johanna Rasmusson. Den största belöningen är att varje dag mötas av glada, pigga kycklingar som mår bra. Det går inte att ta miste på att hon är stolt över deras sätt att leva och föda upp kycklingar på ett småskaligt sätt i balans med naturen. Vi är en del av den nya, hållbara matproduktionen, förklarar hon.

Gården som eget kretslopp

En viktig del i ekologisk uppfödning är att gården har ett naturligt kretslopp. – Vi odlar ekologiskt på gården och gödsel från kycklingarna går tillbaka i jorden, berättar Mårten Rasmusson.


Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se