Sök
 
Free Range-märkningen
innebär noggranna levnads-
regler för utomhuskycklingar
Precis som du kan köpa olika sorters ägg är det välkommet att det nu också finns olika sorters kyckling att välja mellan. Kronfågel Utomhuskyckling uppfödd på majs är en kyckling som kan spatsera omkring utomhus, picka och sprätta som den vill. Den är uppfödd enligt EU´s regler för Free Range-kyckling och får Free Range-märkas.


;
Free Range-kyckling är ett
kycklingliv i stor frihet
Vi nöjer oss inte med Free Range-reglerna, utan ger dessutom vår Utomhuskyckling majsfoder, tillgång till sandbad, halmbalar och andra aktiviteter. Därför kan du se vår Utomhuskyckling spatsera omkring ute på gårdsplanen, andas frisk luft, picka i gräset och ta ett sandbad för att hålla fjäderdräkten ren. Precis som Kronfågel Ekologisk Bosarpkyckling.
Free Range-
märkningen
garanterar
• Att kycklingen får vistas utomhus i friska luften och lever i små grupper
• Att kycklingen kan röra sig fritt utomhus, minst halva livet
• Att kycklingen får växa långsamt, i 56-63 dagar (motsvarande ca 35 dagar för vanligt uppfödd kyckling)
• Att kycklingen har gott om plats även inomhus
Våra Utomhuskycklingar har stall,
veranda och grön betesmark
EU´s regler för Free Range-kyckling säger att kycklingen ska ha gott om plats och få gå ute minst halva livet, ett liv som också blir längre än för vanligt uppfödda kycklingar. För att de ska kunna gå ute hela året har de förutom den stora tomten med grön betesmark också stora, fina verandor i anslutning till stallet. Där kan de ta skydd för stark sol, gömma sig för rovfåglar och även använda som vinterträdgård eller när vädret är för dåligt att ge sig ut på äventyr i gräset.

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se