Sök
Våra uppfödare av Utomhus-
kyckling är pionjärer
Familjerna som föder upp Utomhuskyckling uppfödd på majs är med om att skapa något helt nytt. Free Range-kyckling är nytt i Sverige, liksom den långsamväxande kycklingrasen, Rowan Ranger.


;
Småskalig
kycklinguppfödning
Våra svenska Free Range-gårdar är jätteglada över att kunna möta den allt större efterfrågan på fler val av kyckling i svenska butiker – inte minst på smakrikare kyckling uppfödd på majs som får gå utomhus, växa långsamt och leva längre. Utomhuskycklingar lever i mindre flockar än vanlig kyckling. Här till vänster ser du familjerna som föder upp vår Utomhuskyckling på det här mer småskaliga viset.
En uppfödning
närmare naturen

– Visst är det lite pyssel med Utomhuskycklingar. Man ska få in dem allihop på kvällen, hålla koll på hagar och skydda mot rovdjur, säger Christer Berghem. Men det är så trevligt att se dem gå ute, njuta av livet, hoppa och leka. Våra kycklingar är verkligen individer.
– Det är kul att folk har börjat efterfråga olika typer av kycklingar, fortsätter Christer. Det här sättet att föda upp blir ju lite närmare naturen, det blir ett härligt lugn bland djuren och det tycker vi märks på smaken. Det går inte att ta miste på att deras arbete handlar om livskvalitet. Både för kycklingarna och dem själva. Men även för dem som ska äta kycklingarna sedan.
Dagsljus, både ute
och inne
De dagsgamla kycklingarna placeras först i ett välkomst-stall där det är ljust och varmt, +34°C. Efter tre veckor är det dags att flytta till de större stallarna. Där flödar dagsljuset genom stora takfönster och kycklingarna hoppar bland halmbalar och tvättar sig i sandbad. Efter ytterligare några dagar får kycklingarna bege sig ut, i världen på verandan eller på betet med grönt gräs och ängar.

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se