Kronfågel

Vi är Kronfågel

Om oss

Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människor, kycklingarna och vår planet.

Kronfågel är Sveriges marknadsledare inom kyckling med flera stora varumärken. Allt vi gör utgår från dina behov av bekväm, nyttig och god mat. Vårt uppdrag är att ge matupplevelser som gör gott för både människan och planeten. Vi gör detta genom att ta tillvara våra medarbetares kreativitet och matkunskap i arbetet mot ständigt bättre produkter.

Varför kyckling?

Det är gott!

Kyckling äts i de flesta delar av världen och passar i de flesta smakkombinationer. Lika gott till vardags som till fest!

Det är hälsosamt

Den hälsosamme dras till kyckling tack vare dess fantastiska näringsprofil. Kyckling är proteinrikt, fettsnålt och därmed en riktig hälsofavorit.

Du bidrar till en hållbar värld

Kyckling släpper ut mindre än en tiondel av nötköttets CO2. Det gör kycklingen till en av samhällets klimatsmartaste proteinkällor.

Kyckling från Kronfågel är alltid 100% svensk kyckling, uppfödd på någon av våra gårdar. Till grund för allt vårt arbete ligger svensk djurskyddslagstiftning och branschorganisationen Svensk Fågels djuromsorgsprogram. Läs mer om hur vi arbetar med djuromsorg här.
 
Vi arbetar i nära samarbete med våra kunder, samarbetspartners och kontrakterade uppfödare. Med omsorgsfulla val av råvaror, effektiv produktion som i alla led ska bidra med så lågt avtryck på klimatet som möjligt, möter vi kundernas krav på hög leveranssäkerhet och rätt kvalitet. Våra kunder finns inom dagligvaruhandeln, storkök/restaurang och inom industrin.