Kronfågel

Vi är Kronfågel

Om oss

Vår vision ”En bättre kyckling för ett bättre liv” sammanfattar varför vi finns – att med vår produkt skapa förutsättningar för en välmående värld. För människor, kycklingarna och vår planet.

Kronfågel har funnits över 50 år och är Sveriges marknadsledande aktör inom kyckling med flera stora varumärken. Allt vi gör utgår från dina behov av bekväm, nyttig och god mat. Vårt uppdrag är att erbjuda ett tryggt och sunt val med produkter som gör gott för människan, kycklingarna och planeten.

Varför kyckling?

Det är gott!

Kyckling äts i de flesta delar av världen och passar i de flesta smakkombinationer. Kan varieras i oändlighet oavsett om du vill ha en snabb och sund vardagsrätt eller en festlig fredagsmiddag.

Ett hälsosamt val

Den hälsosamme dras till kyckling tack vare dess fantastiska näringsprofil. Kyckling är proteinrikt, fettsnålt och därmed en riktig hälsofavorit.

Kyckling bidrar till en hållbar värld

Kyckling släpper ut mindre än en tiondel av nötköttets CO2. Det gör kycklingen till en av samhällets mest klimatsmarta proteinkällor. Kyckling är därför en framtidsråvara.

Kyckling från Kronfågel är alltid 100% svensk kyckling, uppfödd på någon av våra kontrakterade gårdar. Till grund för allt vårt arbete ligger svensk djurskyddslagstiftning och branschorganisationen Svensk Fågels djuromsorgsprogram. Läs mer om hur vi arbetar med djuromsorg här.