Kronfågels Kycklingguide

Välkommen till kycklingguiden!
Här kan du lära dig allt om kyckling – som hur man styckar den, hur man tillagar kyckling på bästa sätt och vilken kycklingdel som passar bäst i en gryta.

HITTA RÄTT TEMPERATUR

För att du ska lyckas med kycklingen, och få den saftig, är det bra att vara noga med temperatur och tid. Du kommer långt med att hålla koll på två gradantal.

Mer om tillagning

Så här stYckar du en kyckling

Stycka kyckling kan man göra på många olika sätt. Här visar vi hur man styckar en hel kyckling på ett traditionellt sätt.

Om kycklingens delar

hantera kyckling rätt

Normal kökshygien räcker bra!

När du lagar kyckling gäller det att ha koll på några saker. Tänk på att använda separata köksredskap, som kniv och skärbräda, när du tillagar kyckling. Var också noga med att tvätta både händer och redskap efter matlagningen.

Fler hanteringstips

3 tips för bäst kyckling

Var noga med temperaturen – använd termometer!

Olika kycklingdelar tillagas på olika sätt för bäst resultat.

Ju lägre ugnstemperatur och ju längre tid i ugnen, desto saftigare kyckling.

Fler tillagningstips