Upptäck kyckling från Bosarps gårdar. En ekologisk och långsamtväxande kyckling som lever ett härligt liv i svenska natursköna områden på mindre gårdar.

krav-certifierade gårdar

Adelöfs Gård, en av våra Bosarpsgårdar

Vår Bosarpkyckling kommer från utvalda lokala familjedrivna gårdar i Sverige. Med otrolig kunskap, driv och passion för en hållbar och djurvänlig miljö tar dessa uppfödare hand om kycklingarna på bästa sätt.

Bosarps gårdar består av åtta olika gårdar som föder upp ekologisk kyckling. Dessa driver helt ekologiska och KRAV-certifierade lantbruk. Gemensamt för dem alla är intresset för hållbarhet, god djurhållning och att producera en extra smakrik kyckling – vilket hänger nära samman. En kyckling från Bosarps gårdar kläcks alltid på plats på gården och lever sedan med stora ytor och alltid tillgång till utevistelse. Inte sällan bildar gårdarna egna små kretslopp där de odlar eget foder till kycklingen och gödslar med det djuren ger. Ekologisk kyckling är ett bra val för djuren, naturen och människan.

ny HÅLLbar förpackning

Som ett led i vårt hållbarhetsarbete har Bosarpkycklingen fått nya smartare förpackningar där vi bytt ut plasttrågen till papptråg. De innehåller 63% mindre plast jämfört med de tidigare och kan dessutom återvinnas när man enkelt separerar pappen från plasten.

våra bosarpsgårdar

ADELÖFS GÅRD ligger i natursköna omgivningar vid Gränna. Här lever kor och kycklingar i symbios, där de betar fritt under stora delar av året. Gården drivs av Mikael Wik som är mycket engagerad i samhällsfrågor och vill att bygden ska må bra. Hans panncentral förser andra i byn med värme och på gården har det byggts ett vindkraftverk.

ANESTAD GÅRD, i utkanten av Västgötaslätten, märks verkligen historiens vingslag. Här hittar man en kungagrav från 900-talet bara några meter från kycklingstallet. Vid den fyra meter höga gravstenen har man den bästa utsikten över hagen där kycklingarna går och pickar och sprätter. Gården har drivits av släkten Hermansson i tre generationer.

BOSARPS GÅRD drivs av lantmästarna Johanna och Mårten som har ett brinnande intresse för lantbruk och livsmedelsproduktion. Här är det djurens välmående som står i centrum. Det betyder stora ytor, riklig utevistelse, bra foder och att kycklingarna sysselsätter sig om dagarna. Gården ligger mitt i den skånska myllan bland stora naturbetesmarker. 

I hjärtat av Östergötland, bredvid Elgsjön, hittar man just ELGSJÖ GÅRD. En gård rik på historia där ingen mindre än industrimannen Louise De Geer kan nämnas som tidigare ägare. Idag drivs den av familjen Båvius som ser till att deras kycklingar har ett rikt liv. Utomhus, bland öppna betesmarker, tillbringar kycklingarna mer än hälften av deras levnadsdagar.

HELLEBERGA GÅRD i Klockrike drivs av fjärde generationens lantbrukare som har varit inriktad på det ekologiska i 20 år. Här odlas många olika grödor som är av fina gamla kultursorter. Inte sällan säljs dessa till lokala kvarnar och bagerier. Här, bland åkermarken på Östgötaslätten, trivs kycklingarna där de har fri tillgång till sandbad och grovfoder.

KÄTTESTAD GÅRD ligger mitt i vackra Eklandskapet, söder om Linköping. Här växer ovanligt många ekar, därav namnet. På gården, som ägs av bröderna Jonasson, driver man både kycklinguppfödning och mjölkproduktion. Småskaligheten innebär en bra djurvälfärd där kycklingen lever gott utan behov av några mediciner.

Gården SWEDLAR har arbetat med Bosarp sedan 2014 och drivs idag av veterinärutbildade Mingaudas från Litauen. Han menar att man känner sig mer i kontakt med fåglarna på en småskalig gård. Gården ligger inte långt ifrån Vänerns södra spets och alldeles intill finns ett skogsparti dit kycklingarna gärna går och svalkar sig bland träden.

UTDALA GÅRD drivs av hela familjen Jonsson. De bedriver en naturlig uppfödning av kycklingar som får leva ett harmoniskt liv med gott om plats inne och ute. Kycklingarna som kläcks på gården äter bara kravodlat foder och lever i mindre flockar. Här på gården, som ligger i Kindabygden i Östergötland, har man bedrivit lantbruk i snart 500 år.