Certifierade av Carbon trust

Kyckling är en proteinkälla med relativt låg klimatpåverkan. Men bara för att något är bra, betyder det inte att det inte kan bli bättre. Därför har vi nu mätt, beräknat och certifierat klimatavtrycket på nästan alla våra produkter. Certifieringen är gjord av den oberoende organisationen Carbon Trust – ett globalt klimatkonsultföretag som i över 20 år arbetat för och hjälpt företag, regeringar och organisationer att minska sina koldioxidutsläpp.

Om du vill läsa mer om Carbon Trust kan du göra det här.

ett viktigt steg mot en hållbar framtid

Genom att mäta och nu redovisa klimatavtrycket på våra produkter, kan vi hjälpa våra konsumenter att göra mer medvetna val och fatta beslut utifrån noga beräknade fakta. Men den kanske viktigaste delen i det här arbetet är att vi kan se exakt var i produktionen som vi göra allra störst skillnad. När vi nu vet det, är det dags att ta nästa viktiga steg: att byta ut, förbättra och göra de ändringar som leder till faktiskt förändring.

Ytterligare minskat matsvinn i vår egen produktion under 2022

Mindre plastförbrukning till år 2025

Mindre transportpåverkan i distribution

Från Gård till gaffel

Beräkningen och mätningen som har gjorts täcker in hela vår produktionskedja. Från skogsavverkning för att odla sojan i fodret som kycklingen äter, till tillverkning av förpackningar, transporter och energiförbrukningen det tar att kyla kycklingen hemma hos dig. Ingenting har lämnats åt slumpen, utan har beräknats och nu certifierats av Carbon Trust.

Läs mer om vårt
hållbarhetsarbete

Hållbarhet