Sök

Kyckling är gott, hälsosamt och klimatsmart!

 

Kyckling är vår passion! Kyckling är enkelt att variera och passar såväl till snabb vardagsmat som till festligare helgrätter. Vi gör vårt yttersta för att föda upp och producera världens bästa kyckling.               


Kronfågel är svensk kyckling uppfödd på någon av våra 46 gårdar. Till grund för allt vårt arbete ligger svensk djurskyddslagstiftning och branschorganisationen Svensk Fågels djuromsorgsprogram. Till detta tillkommer både externa tredjepartskontroller och egenkontroll.

Vår produktionsanläggning finns i Valla utanför Katrineholm. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Inom vårt företag finns också SweHatch. SweHatch är ett kläckeri som levererar dagsgamla kycklingar till uppfödare i Sverige och för export.

Kronfågel är Sveriges marknadsledande kycklingproducent. Vi producerar, säljer och marknadsför kyld, fryst och förädlad kyckling. Vi ingår i Scandi Standard, www.scandistandard.com, vi är den ledande producenten av kycklingbaserade livsmedelsprodukter i Norden med verksamheter i Sverige, Danmark, Norge, Finland samt på Irland. 

Våra starkaste varumärken är Kronfågel, Danpo, Den Stolte Hane, Naapurin Maalaiskana  och Manor Farm. Tillsammans är vi cirka 3000 medarbetare och har en omsättning på över 7,5 miljarder SEK.

 

Vänligen observera att det förekommer kamerabevakning på våra anläggningar. Detta kan innebära att personuppgifter behandlas. Här finns mer information om den bevakningen, inklusive rättigheter för den som fångas på film. Läs mer om detta här: https://www.kronfagel.se/website-privacy-policy

 

 

 

Minutkyckling      bosarp

file

Kontakt

Besöksadress:
Franzéngatan 5, 6 tr

Postadress:
Box 301 74
104 25 Stockholm

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
konsumentkontakt@kronfagel.se

Presskontakt

Telefon:
010-456 13 00

E-post:
sandra.engstrand@kronfagel.se