Rätt till rörelse

Så funkar det

Med Rätt till rörelse vill Kronfågel bidra till fler goda möten mellan barn och unga. Under 2023 är ambitionen att dela ut en halv miljon kronor. Medlen delas ut till samlingsplatser (föreningar, arrangörer, initiativtagare) som har en öppen och välkomnande verksamhet inom idrotten. En jury beslutar vilka som ska beviljas medel. Juryn sammanträder två gånger per år.

så pratar vi tillsammans om Rätt till rörelse

Vi vill berätta om alla som får utdelning från Rätt till rörelse. Därför kommer vi att berätta om varje förening – antingen med en kortare animering som består av text och bild, eller med en film. Vi kontaktar alla som får utdelning med mer information när det är dags.

Alla föreningar får ett startkit, unikt för varje förening, med innehåll för att kommunicera om utdelningen från Rätt till rörelse. Dessa startkit innehåller:

  • Pressmeddelande
  • Sociala medier-inlägg och caption
  • Text till föreningens webbsida och/eller nyhetsbrev.

Utöver detta får varje förening merch som passar utmärkt att använda i verksamheten. Detta kan till exempel vara västar, mössor eller vattenflaskor med Kronfågel- och Rätt till rörelse-loggor. Självklart får varje förening en stor check som ytterligare symbol för utdelningen.

Dessutom vill vi självklart passa på att prata om mat! Vi vet att det för många lätt blir en korv i kiosken eller varma mackor mellan träningarna och vill därför dela med oss med våra tips på god, nyttig och lättlagad mat som vi har tagit fram speciellt för idrottsrörelsen. På så sätt skapar vi tillsammans med er inspirerande kommunikation som både ni och vi använder för att berätta om projektet i sociala medier och på våra respektive webbplatser.

Det vi önskar att ni ska göra:

  • Publicera sociala medier-inlägg om utdelningen
  • Publicera text på föreningens webbsida och/eller nyhetsbrev
  • Skicka ut pressmeddelande till lokala medier
  • Publicera 6 st. inspirationsfilmer (kortformat) under avtalstiden, som Kronfågel lever- erar för att inspirera till mer rörelse samt hälsosamma matvanor.
  • Köpa räckvidd för utvalda inlägg i sociala medier som betalas av Kronfågel (ni får in- formation och lathund av Passion Lab)
  • Löpande fylla i statistikmall (ni får grundmall av Passion Lab)