(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad coleslaw med KycklingSteak

15 min | Enkelt

Varför inte laga all mat på grillen? Gör som Markiz Tainton och preppa grillen med kål, rädisor och lök för ett magiskt gott tillbehör till KycklingSteaken.

Ingredienser

Kyckling

Grillad 'slaw'

1 st
spetskål
2 msk
olivolja
5 st
rädisor, halverade
2 st
lök, valfri sort
1 dl
färsk koriander, grovhackad
1 msk
sesamfrön (valfri)
salt
peppar

Krämig dressing

1 dlsk
crème fraîche
1 dl
majonnäs
1 tsk
dijonsenap
1 st
vitlöksklyfta, riven
1 msk
citronsaft
0
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Varför inte laga all mat på grillen? Gör som Markiz Tainton och preppa grillen med kål, rädisor och lök för ett magiskt gott tillbehör till KycklingSteaken.

Så här gör du

Pensla spetskålsklyftorna med olivolja, salta och peppra.

Grilla på medelhög värme, ca 4–5 minuter per sida tills kålen är mjuk och har fått färg.

Vispa ihop alla ingredienser till dressingen.

Skär den grillade kålen i strimlor (eller grovhacka), lägg i en skål och blanda med dressingen och koriandern.

Toppa ev. med sesamfrön. Servera ljummen eller kall.