Krispig-kyckling--och-bönsallad-toppad-med-parmesancrème
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Krispig kyckling- och bönsallad toppad med parmesancrème

20 min |

I den här trevliga kyckling- och bönsalladen är grönsakerna extra krispiga då det fått svalna i isvatten. Vår lena parmesancrème förstärker kycklingens Caesar-smak och resultatet blir en fest för smaklökarna.

Ingredienser

Kyckling- och bönsallad

50 g
kycklingbacon, strimlad
100 g
haricotverts
80 g
sockerärtor
1
rödlök, skivad
2 msk
äppelcidervinäger
100 g
grillad paprika (konserv)
1 msk
persilja, hackad

Parmesancrème

60 g
parmesanost, riven
1 dl
kesella
salt och peppar
Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

I den här trevliga kyckling- och bönsalladen är grönsakerna extra krispiga då det fått svalna i isvatten. Vår lena parmesancrème förstärker kycklingens Caesar-smak och resultatet blir en fest för smaklökarna.

Så här gör du

Kyckling- och bönsallad: Förväll bönorna i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skiva lökarna tunt och lägg i isvattnet och häll av allt.

Stek kycklingbaconet krispigt och torka på papper.

Blanda bönorna och löken med vinäger, olja, paprikan och salt och peppar. Blanda i persilja och kycklingbacon samt kycklingen.

Parmesancrème: Riv parmesanosten. Blanda kesellan med parmesanen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

Smaklig måltid!

Hej, visste du att?

Kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.

Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Nyhet
Ekologiskt? Testa Bosarpkyckling!