Krispig kyckling- och bönsallad toppad med parmesancrème
20 min |
Ingredienser
Kyckling- och bönsallad
50 g
kycklingbacon, strimlad
100 g
haricotverts
80 g
sockerärtor
1
rödlök, skivad
2 msk
äppelcidervinäger
100 g
grillad paprika (konserv)
1 msk
persilja, hackad
Parmesancrème
60 g
parmesanost, riven
1 dl
kesella
salt och peppar
INGREDIENSER
INGREDIENSER
I den här trevliga kyckling- och bönsalladen är grönsakerna extra krispiga då det fått svalna i isvatten. Vår lena parmesancrème förstärker kycklingens Caesar-smak och resultatet blir en fest för smaklökarna.
Så här gör du
Kyckling- och bönsallad: Förväll bönorna i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skiva lökarna tunt och lägg i isvattnet och häll av allt.
Stek kycklingbaconet krispigt och torka på papper.
Blanda bönorna och löken med vinäger, olja, paprikan och salt och peppar. Blanda i persilja och kycklingbacon samt kycklingen.
Parmesancrème: Riv parmesanosten. Blanda kesellan med parmesanen och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Smaklig måltid!
Hej, visste du att?
Kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.