Bosarp_kokt_helkyckling_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Pocherad Bosarpkyckling med udonnudlar och grönsparris

75 min | Enkelt

En rustik kycklingrätt som får ta tid! Recept av Olle Broström.

Ingredienser

Pocherad Bosarpkyckling

2 st
gul lök
1 kruka
timjan
3 klyftor
vitlök
0.5 st
purjolök

Grönsaker

300 g
grön sparris
1 ask
ramslök
300 g
skärböna
2 st
morot

Tillbehör

300 g
udonnudlar
50 g
rostade hampafrön

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En rustik kycklingrätt som får ta tid! Recept av Olle Broström.

Så här gör du

Salta och peppra den hela kycklingen. Skala sen lök, vitlök och purjolök och skär ner i jämna bitar. Lägg kycklingen och grönsakerna tillsammans i en gryta. Fyll på med vatten så att det täcker.

Låt det koka upp och skumma av. Lägg sen lock på och låt sjuda tills att hela kycklingen är 82°C i innertemperatur (ca 60 min).

Ta upp kycklingen ur buljongen och plocka ner köttet i mindre bitar. Sila sen av buljongen i en ny kastrull och smaka upp med salt och limejuice.

Skala sparrisen och skär ner den och skärbönorna i mindre bitar. Låt sjuda snabbt i buljongen och lägg därefter ner den plockade kycklingen i buljongen tillsammans med ramslök.

Koka udonnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skala morot och skär små tändstickor. Fyll skålar med udonnudlar, grönsakerna och kycklingen. Slå på buljongen och avsluta med rostade hampafrön.

 

Om Ekologisk Hel kyckling

Ekologisk hel kyckling från Kronfågel är saftig och god. Den passar utmärkt att grilla eller helsteka i ugn för en riktig festmåltid. Kycklingen serveras gärna med ris, grillade grönsaker och en god örtsås. Bosarpkyckling® är ekologisk kyckling uppfödd med KRAV-märkt foder på våra småskaliga, svenska gårdar, som eftersträvar den naturliga utomhusmiljön för djuren.

Hel ekologisk kyckling född, uppväxt, slaktad i Sverige.