Pocherad Bosarpkyckling med udonnudlar och grönsparris
Ingredienser
Pocherad Bosarpkyckling
Grönsaker
Tillbehör
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En rustik kycklingrätt som får ta tid! Recept av Olle Broström.
Så här gör du
Salta och peppra den hela kycklingen. Skala sen lök, vitlök och purjolök och skär ner i jämna bitar. Lägg kycklingen och grönsakerna tillsammans i en gryta. Fyll på med vatten så att det täcker.
Låt det koka upp och skumma av. Lägg sen lock på och låt sjuda tills att hela kycklingen är 82°C i innertemperatur (ca 60 min).
Ta upp kycklingen ur buljongen och plocka ner köttet i mindre bitar. Sila sen av buljongen i en ny kastrull och smaka upp med salt och limejuice.
Skala sparrisen och skär ner den och skärbönorna i mindre bitar. Låt sjuda snabbt i buljongen och lägg därefter ner den plockade kycklingen i buljongen tillsammans med ramslök.
Koka udonnudlar enligt anvisning på förpackningen. Skala morot och skär små tändstickor. Fyll skålar med udonnudlar, grönsakerna och kycklingen. Slå på buljongen och avsluta med rostade hampafrön.
Ekologisk hel kyckling från Kronfågel är saftig och god. Den passar utmärkt att grilla eller helsteka i ugn för en riktig festmåltid. Kycklingen serveras gärna med ris, grillade grönsaker och en god örtsås. Bosarpkyckling® är ekologisk kyckling uppfödd med KRAV-märkt foder på våra småskaliga, svenska gårdar, som eftersträvar den naturliga utomhusmiljön för djuren.
Hel ekologisk kyckling född, uppväxt, slaktad i Sverige.
Kycklinggryta med röd curry och kokosmjölk
Spicy Chicken Nuggets med vitlöksyoghurt
Spicy Chicken Nuggets i korvbröd och gurkrelish
Kycklingfrikadeller i tomatsås med tagliatelle och burrata
Höstsallad med KycklingSteak, äpple och bluecheese
Sataykycklinggryta med shiitake, kokos och limeblad
Höstig kycklingpaj med sötpotatis
Kormagryta med kyckling, curryrostade kikärtor och naanbröd