Swedish cowboy - chicken sandwisch
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chicken Sandwich en riktig Elvis-macka

45 min |

En sjukt matig macka för när du bara vill njuta! Receptet är skapat av Markiz Tainton och inspirerat av artisten The Swedish Cowboy

Ingredienser

Mackan

1 msk
soja
1 st
pressad citron
2 st
rivna vitlöksklyftor
1 tsk
honung
2 skivor
cheddarost
4 st
ciabatta

coleslaw

0.25 huvud
vitkål
1 st
liten gurka
2 st
morötter, rivna
1 dl
creme fraiche
0.5 dl
majonäs
1 st lime
zestad och pressad lime

Avokadomajonäs

1 st
ätmogen avokado
2 msk
majonäs
1 tsk
chipotle

Mac 'n' cheese

300 gram
snabbmakaroner
1 st
schalottenlök
1 st
vitlök
1 msk
persilja
1 tsk
smör
3 dl
grädde
0.5 dl
vatten
150 gram
riven ost
1 krm
muskot

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En sjukt matig macka för när du bara vill njuta! Receptet är skapat av Markiz Tainton och inspirerat av artisten The Swedish Cowboy

Så här gör du

Kycklingen:

Värm smör och olivolja i en panna på medelhög värme. Stek kycklingen i cirka 6-7 minuter.

Tillsätt soja, citronsaft, vitlök och honung till pannan när kycklingen är nästan klar. Rör om och låt såsen koka i ett par minuter tills den tjocknar något.

Coleslawen:

Blanda strimlad vitkål, riven morot och gurka i en stor skål.

I en liten skål, blanda crème fraiche, majonnäs, limejuice och limezest. Häll dressingen över grönsakerna och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Avokadomajonnäsen:

Mixa avokadon, majonnäs, chipotle (eller chipotle-pulver) tills blandningen är jämn. Smaka av med salt och peppar.

Servering:
Smörj utsidorna av brödskivorna med smör. Grilla eller stek dem i en panna tills de är gyllene och krispiga.

Bred på avokadomajonäsen.

Lägg på kycklingen och toppa med ost.

Fortsätt med ett generöst lager coleslaw och avsluta med att lägga på den andra brödskivan.

Mac ’n’ cheese

Sätt ugnen på 225 grader.

Hetta upp olja och stek lök i en panna. Rör i paprikapulver, persilja och vitlök. Fräs ytterligare ca 2-3 minuter. Ta av pannan från värmen.

Värm upp grädde och crème fraîche. Stäng av värmen och rör i osten tills den smält och smaksätt med muskot, salt och peppar.

Blanda sedan i snabbmakaronerna och blanda väl. Fördela i små formar (smorda) och toppa med ost. Grädda i ugnen ca 10 minuter.

Servera gärna med milkshake för att göra det till en riktig amerikansk megamåltid!