(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Grillad gurksallad med Stora grillfiléer

15 min | Enkelt

Markiz älskar att lag all mat på grillen. Här testar hon en varm gurksallad med mango och lite hetta. Ingen vill missa detta i sommar!

Ingredienser

2 st
mango
1 st
stor schalottenlök
1 st
gurka
1 st
jalapeño
1 st
vitlöksklyfta
2 ml
limesaft
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1
kruka koriander
olivolja till grillning

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Markiz älskar att lag all mat på grillen. Här testar hon en varm gurksallad med mango och lite hetta. Ingen vill missa detta i sommar!

Så här gör du

Grilla  gurka, mango och lök: Pensla  grönsakerna med lite olivolja.

Grilla på medelhög värme 1–2 min per sida tills du får fina grillränder. Låt svalna.

Banka gurkan och skär sedan i stora bitar.

Skär mangon i skivor och gröp ur. Skär även upp löken.

Blanda  gurka, mango, grillad lök, jalapeño och vitlök i en stor skål.

Pressa över limesaft, salta, peppra och blanda försiktigt.

Toppa med koriander och ringla över lite olivolja.