Ätklart_Sallad_nr2_Classic_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar

20 min | Enkelt

En fräsch och färgstark sallad som kombinerar saftig kyckling, krispigt äpple, krämig fetaost och sötma från blåbär – allt balanserat med quinoa, grönkål och rostade mandlar. Perfekt som en mättande lunch eller lätt middag!

Ingredienser

50 g
spenat
100 g
svartkål, blancherad
1.5 dl
blåbär
1.5 dl
rostade mandlar
150 g
fetaost
1 st
röd endive, strimlad
1 st
grönt äpple, skivat
2 dl
röd quinoa
0.5 st
citron, saft och skal
2 msk
olivolja
salt och peppar

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En fräsch och färgstark sallad som kombinerar saftig kyckling, krispigt äpple, krämig fetaost och sötma från blåbär – allt balanserat med quinoa, grönkål och rostade mandlar. Perfekt som en mättande lunch eller lätt middag!

Så här gör du

Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.

Förväll svartkålen lätt i kokande vatten i 1 minut. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.

 

Skiva äpple tunt och smula fetaosten. Strimla endivesalladen.

Vispa ihop citronsaft och skal tillsammans med olivolja och lite salt till en dressing.

Montera salladen på fyra tallrikar eller i en stor skål: börja med spenat och endive i botten. Lägg på quinoa, kyckling, svartkål, strimlad endive, blåbär, äppelskivor, fetaost och mandlar.