
Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar
Ingredienser
INGREDIENSER
INGREDIENSER
En fräsch och färgstark sallad som kombinerar saftig kyckling, krispigt äpple, krämig fetaost och sötma från blåbär – allt balanserat med quinoa, grönkål och rostade mandlar. Perfekt som en mättande lunch eller lätt middag!
Så här gör du
Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.
Förväll svartkålen lätt i kokande vatten i 1 minut. Skölj med kallt vatten och låt rinna av.
Skiva äpple tunt och smula fetaosten. Strimla endivesalladen.
Vispa ihop citronsaft och skal tillsammans med olivolja och lite salt till en dressing.
Montera salladen på fyra tallrikar eller i en stor skål: börja med spenat och endive i botten. Lägg på quinoa, kyckling, svartkål, strimlad endive, blåbär, äppelskivor, fetaost och mandlar.

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs