Ätklart_Sallad_5_Taco_1000x1000px
(0 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Tacosallad med kyckling, svart bönsalsa och guacamole

30 min |

En smakrik och mättande tacosallad med möra kycklingbitar, kryddiga bönor, krispig kål och len guacamole. En härlig mix av texturer och smaker som passar lika bra till vardag som till helg

Ingredienser

kyckling och salladsbas

100 g
spetskål, röd, strimlad
100 g
spetskål, strimlad
1 st
morot, riven grovt
1.5 msk
äppelcidervinäger
1 tsk
socker
1.5 tsk
salt
1 dl
picklad rödlök
1 knippe
koriander
4 st
limeklyftor
2 dl
blå majschips

bönsalsa

1 burk
svarta bönor (400g) avrunna bönor
2 stjälkar
salladslök, fint skuren
1 st
chili, tärnad
1 tsk
spiskummin, mald
1 st
lime, saft och skal
2 msk
olivolja
salt

guacamole

2 st
avokado, mogna
1 st
lime, saften
1 msk
olivolja
salt

INGREDIENSER

INGREDIENSER

En smakrik och mättande tacosallad med möra kycklingbitar, kryddiga bönor, krispig kål och len guacamole. En härlig mix av texturer och smaker som passar lika bra till vardag som till helg

Så här gör du

Börja med att strimla kålsorterna och riva morot. Smaka av med äppelcidervinäger, socker och salt.

Bönsalsa

Blanda bönorna med skuren salladslök, chili, spiskummin, limesaft och skal tillsammans med olivolja. Salta

Guacamole

Mosa avokado med limesaften och vispa ihop med olivolja och salt

Montera salladen: Fördela kålsallad på fyra tallrikar. Toppa med kyckling, bönröra, picklad lök, koriander, blå majschips och limeklyftor. Servera med guacamolen.