Kryddig kycklingsteak på fräsch salladsbädd
Ingredienser
Kryddig KycklingSteak
Sallad
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Marinerad KycklingSteak med lätt hetta. Lägg kycklingen på en fräsch salladsbädd fylld med goda smaker.
Så här gör du
Hetta upp 1 msk olivolja i stekpanna och fräs rosmarinkvistarna snabbt.
Blanda olivolja, spiskummin, chiliflakes, salt, peppar och rosmarinkvistar och marinera kycklingen.
Stek kycklingen i en panna med skinnet nedåt i ca 5-6 minuter på medelvärme. Skinnet ska vara krispigt. Vänd och stek 1 minut på köttsidan. Stek färdigt i 150 grader i varmluftsugn (175 grader vanlig ugn). I ca 15 minuter.
Skär päronen i bitar. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin. Blanda sallad, päron, betor och björnbär i en skål (använd bär och frukt som är i säsong, exempelvis granatäpple eller fikon på våren). Bryt osten i bitar och lägg på. Rör ihop citronskal och -juice, olivolja, salt och peppar.
Lägg nötterna i stekpannan och låt dem få färg. Häll i honungen och låt koka in. Låt svalna något och hacka dem grovt.
Skiva kycklingen. Häll dressingen över salladen och toppa med nötterna. Servera med kycklingen.
Smaklig måltid!
Kycklingsallad med quinoa, äpple, blåbär, fetaost och mandlar
Grön kycklingsallad med salsa verde
Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat
KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs
Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett
Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing
bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing
Chicken Sandwich á la Swedish cowboy