
Kyckling Shawarma med libabröd och auberginecrème
Ingredienser
Shawarma
Kryddblandning för Shawarma
Tomatsalsa
Auberginecrème

Testa vår Bosarpkyckling!
INGREDIENSER
INGREDIENSER
Knock out i smaker! Strimlad kycklinglårfilé i en kryddig shawarma-marinad, serverad med len auberginecrème och smakrik tomatsalsa. Perfekt för en kycklingkebab i libabröd eller som en god wrap!
Så här gör du
Tomatsalsa
Dela tomaterna i 4, hacka löken fint. Blanda alla ingredienser. Låt stå i kylen.
Auberginecrème
Sätt ugnen på 225 grader. Stick hål i auberginen. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen. Baka tills auberginerna är mjuka, ca 30 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet. Mixa aubergineköttet i mixer eller mosa fint med gaffel. Smaka av med citronjuice och salt.
Kyckling Shawarma
Blanda ihop kryddblandningen för shawarma.
Hetta upp olivolja och stek kycklingen i en het panna under omrörning i ca 3 minuter.
Tillsätt kryddblandningen och vatten, och lägg locket på. Stek i ytterligare ca 3-4 minuter tills kycklingen är genomstekt.
Servering
Bred ut en klick auberginepuré på brödet, lägg sedan kyckling Shawarma och toppa med salsan och rulla ihop.
Vad är shawarma gjort av? Shawarma är oftast gjort av kyckling eller lamm.
Vad heter kycklingkebab? I Sverige kallar vi oftast kebab av kyckling för just kycklingkebab, men kycklingshawarma är också korrekt
Är kycklingkebab redan tillagad? Vår kycklingkebab är redan tillagad men bör stekas för bästa resultat.

Testa vår Bosarpkyckling!

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs

Krispig kyckling tillagad i airfryer

Bibimbap med kyckling och gochujangsås, gurka och kimchi