
Näringsrik kycklinglevergryta med plommon, timjan och smålök
Ingredienser
Kycklinggryta på kycklinglever

INGREDIENSER
INGREDIENSER
En god kycklinggryta gjord med kycklinglever - en nyttig, god och underutnyttjad del av kycklingen. Plommon och smålök ger grytan en god sötma som passar perfekt i en gryta.
Så här gör du
Skala steklökarna men låt roten sitta kvar. Koka dem sedan mjuka i vatten i cirka 3 minuter.
Putsa och dela leverbitarna. Skär den gula löken fint.
Hetta upp en panna och stek lever, finskuren lök och steklökar i 2 minuter.
Tillsätt soja, buljong och grädde. Låt koka i cirka 5 minuter.
Kärna ur plommonen och klyfta dem till mindre bitar. Lägg i grytan och koka i cirka 1 minut till.
Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis, ris eller pasta.
Smaklig måltid!


Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

Stekt kycklingschnitzel med gurksallad och dijonmajonnäs