
Smörstekt kycklingmage med knippmorötter och senapscrème
Ingredienser
Stekt kycklingmage
Senapscrème

INGREDIENSER
INGREDIENSER
Senap och kyckling går alltid väl ihop - så även i denna rätt. Senapens starka bitterhet och dess söta underton passar kycklingmagens fina konsistens.
Så här gör du
Tärna potatisen och slanta knippmorötterna. Stek först potatisen gyllenbrun i smör och olja. Tillsätt morötterna och stek i 5 minuter.
Hacka snabbt den gula löken. Lägg i pannan och fräs i ytterligare 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Skär ner kycklingen i mindre bitar och stek i smör under 3 minuter på hög värme.
Avsluta med salt, peppar och worcestershiresås.
Lägg upp morötterna och potatisen på en tallrik, och servera kycklingen ovanpå.
Blanda crème fraiche med senap och smaka av med lite sal.
Toppa med krämen och skuren gräslök.
Smaklig måltid!
Kyckling från Kronfågel är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken.
Ursprung kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.


Grön kycklingsallad med salsa verde

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel