styckning & urbening

Att stycka kyckling är inte så svårt som man kan tro. Med lite övning blir du snabbt en mästare. Här visar vi hur man styckar hel kyckling och benar ur kycklingklubba.

stycka Hel Kyckling

Att köpa hel kyckling är både smart och prisvärt. Du får ut en rad kycklingdetaljer som lämpar sig för olika rätter plus ett skrov som du förstås kokar buljong på. Zero waste! Steg för steg visar vi här hur man styckar hel kyckling på ett traditionellt sätt.

Mer om hel kyckling

Så här benar du ur kycklingklubba

Kycklingklubba är lika god att tillaga med ben som utan ben. I filmen visar vi hur man enkelt benar ur kycklingklubba. Vi har valt att kalla en urbenad klubba för KycklingSteak.

Mer om kycklingklubba

lyckas med kyckling

Var noga med temperaturen – använd termometer!

Olika kycklingdelar tillagas på olika sätt för bäst resultat

Ju lägre ugnstemperatur och längre tid i ugnen, desto saftigare kyckling

Ta hand om kycklingskrovet och koka fond som du kan använda i såser och grytor