ratt_till_rorelse_hamburgare_1000x1000
(1 röster)

Betyg

Rösta
Stäng

Chickenburger med klyftpotatis

45 min | Enkelt

Fräsch kycklingburgare med krispigt kycklingbacon och generös grönsaksfyllning

4 Portioner
  • 2 Portioner
  • 4 Portioner
  • 6 Portioner
  • 8 Portioner

Ingredienser

Klyftpotatis

600 g
potatis fast
1 msk
olivolja
salt och peppar

Kycklingburgare

8 skivor
kycklingbacon
125 g
mozzarella, skuren i 4 st skivor
4 st
potatisburgarbröd
40 g
spenat eller valfri sallat
1 st
bifftomat, skivad
1 st
avokado, skivad
1 st
rödlök, skivad
2 st
saltgurkor, delade på längden
2 st
morötter, skalade och skurna i stavar
0.5 st
gurka, skuren i stavar
2 st
äpplen, skuren i stavar

Förslag på såser

2 msk
BBQ sås
2 msk
tryffelmajonnäs
senap
ketchup
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

Ingredienser

Klyftpotatis

600 g
potatis fast
1 msk
olivolja
salt och peppar

Kycklingburgare

8 skivor
kycklingbacon
125 g
mozzarella, skuren i 4 st skivor
4 st
potatisburgarbröd
40 g
spenat eller valfri sallat
1 st
bifftomat, skivad
1 st
avokado, skivad
1 st
rödlök, skivad
2 st
saltgurkor, delade på längden
2 st
morötter, skalade och skurna i stavar
0.5 st
gurka, skuren i stavar
2 st
äpplen, skuren i stavar

Förslag på såser

2 msk
BBQ sås
2 msk
tryffelmajonnäs
senap
ketchup
Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

INGREDIENSER

INGREDIENSER

Fräsch kycklingburgare med krispigt kycklingbacon och generös grönsaksfyllning

Så här gör du

Klyftpotatis

Sätt din ugn på 200 grader och gör i ordning dina potatisar i lagom stora klyftor.

Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, salt och peppar.

Stek mitt i ugnen i 20-25 minuter till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.

Kycklingburgare

Banka mi med baksidan av en kastrull tills de blir jämntjocka, utan att de går sönder. Salta och peppra.

Stek baconskivorna i en stekpanna. Grilla kycklingfiléerna 3–4 min per sida och lägg på mozzarellaskivor i slutet så de smälter något.

Montering av burgaren

Värm bröden på grillen och bygg hamburgare med rucola, tomat, mozzarella, kyckling, bacon, avokado och lök. Ringla på valfri sås.

Servera med grönsak och fruktstavar.

Hej! Visste du att

Kronfågels kyckling är 100 % svensk kyckling omsorgsfullt uppfödd på våra svenska gårdar, vilket innebär god djurhållning, högsta kvalitet och hälsosam, klimatsmart mat på tallriken. För dig som är allergisk är det bra att läsa innehållsförteckningen.

Ingredienser: kycklingkött

Ursprung, kyckling: Född, uppväxt, slaktad i Sverige.

Rätten är utvecklad av matinspiratören Markiz Tainton och innehållet är granskat av dietisten Kajsa Asp Jonson, för att fylla små idrottares näringsbehov.

Nyhet
Laga ekologiskt?
Testa vår Bosarpkyckling!

FLER RECEPT

Grön kycklingsallad med salsa verde

(4 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(2 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(3 röster)

John Lundviks indiska kycklingtacos med korianderraita

(4 röster)

Enchiladas med kyckling och pico de gallo

(6 röster)

Grön kycklingsallad med salsa verde

(4 röster)

Kycklingsallad med rostad pumpa, kikärtor och soltorkad tomat

(2 röster)

KycklingSteak California med gurk och avokadosallad och grillad majs

(5 röster)

Kycklinglårfilé ”New Orleans” med rice and beans och grillade grönsaksspett

(4 röster)

Chicken Mixed Grill American med lökringar och sweet mustard dressing

(3 röster)

bbq chicken sallad bowl med svart ris, mango, avokado och hot´n´sweet dressing

(2 röster)

Chicken Sandwich á la Swedish cowboy

(3 röster)

Albin Johnséns asiatiska Schnitzel

(3 röster)